Țara în care statul plătește angajaților de la privat 75% din salarii pe perioada epidemiei de coronavirus

în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 17:18
Țara în care statul plătește angajaților de la privat 75% din salarii pe perioada epidemiei de coronavirus
Danemarca plătește 75% din salariul angajaților din privat pe timpul pandemiei de coronavirus. Sursa foto: profimedia.ro

Statul danez s-a angajat să plătească 75% din salariile din mediul privat, dacă unele firme întâmpină probleme pe perioada pandemiei de coronavirus. Statul s-a implicat economic foarte puternic astfel încât societățile comerciale să nu întâmpine probleme în această perioadă tristă pentru umanitate.

Danemarca plătește 75% din salariul angajaților din privat pe timpul pandemiei de coronavirus

Astfel, guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de măsurile drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaţilor, dacă promit că nu vor face concedieri, transmit agențiile Reuters şi DPA, preluate de Agerpres.

Conform acordului dintre Guvern, organizaţiile companiilor şi sindicate, în perioada 9 martie – 9 iunie, statul se oferă să plătească 75% din salariile angajaţilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (circa 3.000 de euro) pe lună, în timp ce firmele vor plăti restul de 25%.

Premierul a cerut companiilor să nu concedieze oameni

„Dacă va exista o scădere semnificativă a activităţii şi producţia va fi oprită, înţelegem necesitatea de a trimite acasă angajaţii. Dar vă cerem să nu-i concediaţi”, a solicitat duminică premierul Mette Frederiksen la o conferinţă de presă. Oficialul a adăugat că în schimb, angajaţii vor fi obligaţi să-şi ia cinci zile de concediu obligatoriu.

În Danemarca au fost înregistrate două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Aceasta este doar una dintre măsurile cuprinse în pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile şi angajaţii să reducă efectul măsurilor drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Alte măsuri includ închiderea frontierelor, a şcolilor şi a universităţilor şi suspendarea activităţii unei părţi dintre angajaţii din sector public.ajutor de stat

O publicație din Danemarca a iscat un scandal imens, după ce a luat în râs infecția cu coronavirus, în urmă cu câteva luni, când aceasta nu depășise granițele Chinei, iar danezii erau cumva în sigurnață. Drapelul Chinei a fost modificat într-o caricatură publicată într-o revistă daneză fiind înlocuite cele 5 steluțe de pe drapel cu viruși. Jurnaliștii au fost somați să-și ceară scuze, însă aceștia nu au oferit scuze poporului chinez.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×