Țara în care statul plătește angajaților de la privat 75% din salarii pe perioada epidemiei de coronavirus

înStiri de ultima ora
16/03/2020, 17:18
Țara în care statul plătește angajaților de la privat 75% din salarii pe perioada epidemiei de coronavirus
Danemarca plătește 75% din salariul angajaților din privat pe timpul pandemiei de coronavirus. Sursa foto: profimedia.ro

Statul danez s-a angajat să plătească 75% din salariile din mediul privat, dacă unele firme întâmpină probleme pe perioada pandemiei de coronavirus. Statul s-a implicat economic foarte puternic astfel încât societățile comerciale să nu întâmpine probleme în această perioadă tristă pentru umanitate.

Danemarca plătește 75% din salariul angajaților din privat pe timpul pandemiei de coronavirus

Astfel, guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de măsurile drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaţilor, dacă promit că nu vor face concedieri, transmit agențiile Reuters şi DPA, preluate de Agerpres.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Conform acordului dintre Guvern, organizaţiile companiilor şi sindicate, în perioada 9 martie – 9 iunie, statul se oferă să plătească 75% din salariile angajaţilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (circa 3.000 de euro) pe lună, în timp ce firmele vor plăti restul de 25%.

Premierul a cerut companiilor să nu concedieze oameni

„Dacă va exista o scădere semnificativă a activităţii şi producţia va fi oprită, înţelegem necesitatea de a trimite acasă angajaţii. Dar vă cerem să nu-i concediaţi”, a solicitat duminică premierul Mette Frederiksen la o conferinţă de presă. Oficialul a adăugat că în schimb, angajaţii vor fi obligaţi să-şi ia cinci zile de concediu obligatoriu.

În Danemarca au fost înregistrate două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Aceasta este doar una dintre măsurile cuprinse în pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile şi angajaţii să reducă efectul măsurilor drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Alte măsuri includ închiderea frontierelor, a şcolilor şi a universităţilor şi suspendarea activităţii unei părţi dintre angajaţii din sector public.ajutor de stat

O publicație din Danemarca a iscat un scandal imens, după ce a luat în râs infecția cu coronavirus, în urmă cu câteva luni, când aceasta nu depășise granițele Chinei, iar danezii erau cumva în sigurnață. Drapelul Chinei a fost modificat într-o caricatură publicată într-o revistă daneză fiind înlocuite cele 5 steluțe de pe drapel cu viruși. Jurnaliștii au fost somați să-și ceară scuze, însă aceștia nu au oferit scuze poporului chinez.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×