Țara în care nu a votat nimeni! Niciun român nu s-a prezentat la secția de votare din Phenian

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 19:51
Țara în care nu a votat nimeni! Niciun român nu s-a prezentat la secția de votare din Phenian GALERIE FOTO
La Phenian nu s-a înregistrat deocamdată niciun vot. Sursa foto - facebook

Țara în care nu a votat nimeni! Da, există și așa ceva, în ciuda isteriei creată deja la secțiile de votare din diasporă. În Coreea de Nord, în secția de votare de la Phenian, nicio persoană nu își exprimase opțiunea, până în prezent. De remarcat că la alegerile europarlamentare, pe 26 mai, la Phenian au votat 9 persoane, cel mai probabil membri ai corpului diplomatic. Dintre aceste voturi, patru s-au dus la Alianța USR-PLUS, trei s-au dus la PNL și două la ALDE.

Țara în care nu a votat nimeni!

Partidul Social Democrat nu a luat nici un vot. vă reamintim că românii din străinătate au la dispoziție 3 zile ca să voteze la alegerile prezidențiale! Este o premieră în istorie, iar la aceste 3 zile se adaugă și posibilitatea de a-și exprima dorința electorală prin poștă. În prima zi de vot din Europa, cei mai mulți români au votat într-o secție din Marea Britanie – la secția 553, Londra/ Edgware, unde și-au exprimat opțiunea de vot 665 de alegători.

Pe locul al doilea a fost o secție din Chișinău, Republica Moldova, unde au votat 660 de români, iar pe poziția a treia s-a aflat o secție din Bruxelles, cu 642 de voturi înregistrate în prima zi. După alte 24 de ore numărul românilor care au votat a crescut simțitor. În total numărul celor care au votat în diaspora a depășit deja un sfert de milion! Secțiile de votare în care au fost prezenți cei mai mulți oameni sunt Chișinău – 1.965 de români, Londra Edgware – 1.875 de voturi, Londra Stratford – 1.755 și Bruxelles – 1.514.

Disfuncționalități la vot

Au existat și unele „disfuncționalități”, după cum transmit reprezentanții Biroului Electoral pentru secțiile de votare din străinătate. Aceștia spun, însă, că problemele au fost remediate rapid, astfel că întreaga procedură decurge normal. „Procesul de votare decurge destul de bine. Mai apar unele disfuncționalități, dar sunt remediate rapid”, a declarat Sanda Păun, preșdintele BES.

Secțiile de vot vor rămâne deschise până duminică la ora 21:00, iar dacă vor exista la coadă români care nu și-au exercitat dreptul garantat de Constituție, programul va fi prelungit până spre miezul nopții.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×