Taifunul Hagibis, prăpăd în Japonia! 26 de morți și 18 persoane dispărute

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/10/2019, 17:12
Taifunul Hagibis, prăpăd în Japonia! 26 de morți și 18 persoane dispărute GALERIE FOTO
Taifunul a lăsat un adevărat dezastru în urma lui. Sursa foto - facebook

Taifunul Hagibis lasă în urma lui un adevărat prăpăd în Japonia! În acest moment, cel puțin 26 de persoane au murit și alte 18 sunt considerate dispărute. Nu mai puțin de 110.000 de membri ai echipelor de salvare se pregătesc să intervină pentru salvarea persoanelor blocate în urma inundațiilor. Imaginea pe unde a trecut taifunul este una înfiorătoare. Locuinţe inundate, alunecări de teren, râuri revărsate.

Taifunul Hagibis, prăpăd în Japonia!

Aceasta este rețeta taifunului, unul însoţit de ploi torenţiale, considerate de meteorologii niponi de o intensitate „fără precedent”. Taifunul a lovit centrul şi estul Japoniei în noaptea de sâmbătă spre duminică. Locuitori şi-au pierdut viaţa în alunecări de teren, s-au înecat în case sau în vehicule luate de apă. Printre victime se află și un copil al cărui trup a fost găsit într-un râu. În acest moment, Guvernul a anunţat 187 de răniţi.

Inundaţii semnificative afectau încă regiunea centrală Nagano, unde un baraj s-a rupt, apele râului Chikuma inundând o zonă rezidenţială unde apa a ajuns până la primul etaj al caselor. „În prezent, 110.000 poliţişti, pompieri, membri ai Gărzii de Coastă şi militari ai Forţelor de autoapărare fac tot posibilul în operaţiunile de căutare şi de salvare, iar acest lucru va continua toată noaptea”, a declarat premierul japonez Shinzo Abe.

Taifunul Hagibis, prăpăd în Japonia! Taifun
Mai multe zone au fost afectate grav de taifun. Sursa foto – facebook

26 de morți și 18 persoane dispărute

Printre aceştia, 31.000 de militari, sprijiniţi de 130 de aeronave. În Kawagoe (nord-vestul Tokyo), echipele de salvare evacuau cu ajutorul bărcilor pneumatice persoane în vârstă, unele dintre ele în scaune cu rotile, dintr-un azil care fusese inundat. Trebuie specificat că taifunul Hagibis a atins uscatul sâmbătă cu puţin timp înainte de ora 19:00 şi a ajuns în capitala Japoniei în jurul orei 21:00, însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 200 km/h.

Dezastrul a fost completat de faptul că patru milioane de persoane au primit ordin de evacuare. Peste 135.000 au respectat notificarea, una, atenție, fără caracter obligatoriu, şi se aflau în adăposturi. Agenţia japoneză de Meteorologie a emis un nivel maxim de alertă, rezervat pentru situaţiile de posibilă catastrofă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×