ALERTĂ! Un super taifun lovește Japonia! Tokyo ar putea fi devastat

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 11:20
ALERTĂ! Un super taifun lovește Japonia! Tokyo ar putea fi devastat GALERIE FOTO
Taifunul ar putea face prăpăd în Tokyo. Sursa foto - facebook

Un super taifun lovește Japonia! Furtuna este așteptată chiar în acest weekend și a dus deja la perturbarea Marelui Premiu de Formula 1 şi a Campionatului Mondial de Rugby. Aceasta ar putea aduce cele mai însemnate precipitaţii şi vânturi înregistrate în capitala niponă în ultimii 60 de ani precum şi haos în transporturi. Cel puţin o persoană a murit în ultimele ore din cauza taifunului, unul care se anunță extrem.

Un super taifun lovește Japonia!

Taifunul căruia i s-a dat și un nume, Hagibis, care înseamnă ″viteză″⁣ în limba tagalog, unul dintre dialectele vorbite în Filipine, urmează să atingă sâmbătă uscatul pe insula Honshu, cea mai mare din arhipelagul nipon, la o lună după ce un alt taifun, printre cele mai puternice abătute în ultimii ani asupra Japoniei, a distrus sau avariat 30.000 de locuinţe şi a cauzat pene masive de curent. ″Furtuna ar putea aduce precipitaţii şi vânturi record″⁣, a precizat un responsabil din cadrul Agenţiei Meteorologice Japoneze.

Trebuie specificat că furtuna ar putea fi cea mai puternică abătută asupra orașului Tokyo din 1958, iar rezidenţii ar trebui să se pregătească pentru valuri înalte şi mare agitată. Mai mult de atât, ca măsură de prevenție, premierul Shinzo Abe a solicitat miniştrilor din cabinetul său să depună toate eforturile necesare pentru a garanta siguranţa cetăţenilor. Autorităţile din diferite zone au îndemnat locuitori să-şi pregătească rezerve de alimente şi apă suficiente pentru o perioadă de până la trei zile.

Un super taifun lovește Japonia! Taifun
Japonia trece printr-un taifun puternic. Sursa foto – facebook

Tokyo ar putea fi devastat

Vă readucem aminte că organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 au anulat toate antrenamentele precum şi sesiunile de calificare programate pentru sâmbătă, adăugând că runda de calificare va avea loc duminică, urmând ca întrecerea finală să aibă loc conform programării. Totodată, apropierea taifunului a determinat anularea a două meciuri din Campionatul Mondial de Rugby programate pentru sâmbătă, iar desfăşurarea meciului de duminică între Japonia şi Scoţia este pusă sub semnul întrebării.

Ca măsură suplimentară, companiile aeriene au anulat toate cursele interne care pleacă sau sosesc pe principalele două aeroporturi din Tokyo începând cu vineri după-amiază. Și operatorii feroviari au anunţat că vor suspenda trenurile de mare viteză între Tokyo şi Nagoya, în centrul Japoniei, precum şi principalele curse între Nagoya şi Osaka, în vestul Japoniei, începând cu sâmbătă dimineaţă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×