Cutremur de 5,7 grade în Japonia, unde urmează să ajungă taifunul Hagibis

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 15:12
Cutremur de 5,7 grade în Japonia, unde urmează să ajungă taifunul Hagibis
Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter în Japonia. Sursa foto: pbslearningmedia.com

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter a avut loc în Japonia, înainte ca țara să fie lovită de taifunul Hagibis. Seismul s-a simțit extrem de puternic în estul capitalei Tokyo, în prefectura Chiba.

Cutremur de 5,7 grade în Japonia. Stare de alertă din cauza taifunului Hagibis

Mișcarea tectonică a avut loc la ora locală 18:22, la o adâncime de 80 de kilometri. Cutremurul a fost confirmat de instituțiile de fizică ale Pământului, iar meteorologii niponi declară stare de urgență pentru largul insulelor căci acolo urmează să ajungă taifunul Hagibis. Cutremurul s-a simțit în mai multe zone, incluzând capitala Tokyo.

Celelalte localități unde mișcarea pământului s-a resimțit au fost Yokohama, Kanagawa și Shizuoka, acestea urmând să fie lovite de furtuna supercelulară în următoarele ore. Din fericire, cutremurul din Japonia nu a produse pagube materiale sau victime, oamenii de știință fiind mai preocupați de efectele pe care le va produce taifunul.

cutremur japonia
Seismul a avut loc la ora locală 18:22, în estul capitalei Tokyo. Sursa foto: Google Maps

O persoană a murit din cauza vremii, iar următoarele ore sunt critice

De altfel, există o persoană care a murit, dar nu din cauza cutremurului, ci a vântului puternic, care a suflat cu o viteză de peste 60 de kilometri, anunțând producerea taifunului. O altă persoană este dată dispărută în Shizuoka, tot din cauza condițiilor meteorologice. Japonia se află în centrul de foc al Pacificului, cea mai mare zonă activă din punct de vedere seismic, unde se concentrează cei mai mulți vulcani de pe planetă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×