Tabloul lui Picasso, găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea

Ana Chivu  
înStiri de ultima ora
18/11/2018, 14:31
Tabloul lui Picasso, găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
Un tablou de Pablo Picasso a fost găsit ascuns într-un sat din Tulcea!

Renumitul tablou, „Tete D’Arlequin”, a ajuns la Direcția de Investigație a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, după ce a fost găsit în ziua de sâmbătă seara, 17 noiembrie. Doi bărbați au găsit vestita lucrare în Tulcea.

„DIICOT investighează imprejurările in care un tablou semnat Picasso valorând aproximativ 800.000 de euro a fost găsit sâmbătă seara, pe raza județului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de șapte opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla in custodia autorităților române și urmează să fie expertizat.”

Tabloul lui Piccaso, „Tete D’Arlequin”, găsit în Tulcea

Sâmbătă, 17 noiembrie, a fost găsită renumita lucrare a lui Picasso. Se pare că două persoane au ajuns la Ambasada Olandei din Capitală pentru a sesiza apariția tabloului. „Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul pe teritoriul României, anunțând despre acest fapt autoritățile olandeze.

Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice).

Tete D’Arlequin, tabloul lui Picasso, găsit la un copac dintr-un sat din Tulcea.
Tete D’Arlequin, tabloul lui Picasso, găsit la un copac dintr-un sat din Tulcea.

Precizăm că cei șase inculpați români acuzaţi că în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 au sustras șapte tablouri semnate printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor”, arată un comunicat al Direcției de Investigație a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×