Tablou vândut cu 70 de milioane de dolari! Tu cât ai fi dat pe el?

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
14/11/2017, 12:41
Tablou vândut cu 70 de milioane de dolari! Tu cât ai fi dat pe el? GALERIE FOTO

Vânzare record la celebra casă de licitaţii Christie’s! Un tablou realizat de pictorul francez Fernand Leger a fost adjudecat luni cu suma de 70 de milioane de dolari în cadrul licitaţiilor de toamnă organizate de faimoasa casă de licitaţii din New York, stabilind astfel un record de preţ pentru artist, informează AFP.

Tabloul „Contraste de formes”, realizat în 1913 de Fernand Leger, originar din Argentan, era estimat de experţii casei Christie’s la 65 de milioane de dolari. Suma oferită pentru această pânză de 92 centimetri x 73 centimetri este de aproape două ori mai mare faţă de precedentul record al artistului francez (1881-1955). În 2008, pictura „Etude pour ‘La femme en bleu'” a fost vândută de casa Sotheby’s cu 39,2 milioane de dolari.

Tabloul vândut cu 70 de milioane de dolari, printre cele mai scumpe

Un alt record a fost stabilit luni seară la New York, unde tabloul „L’empire des lumieres”, realizat în 1949 de pictorul belgian Rene Magritte, a fost vândut cu 20,5 milioane de dolari. Preţul de vânzare a depăşit estimările experţilor casei Christie’s, care se aşteptau ca această pictură să fie tranzacţionată cu un preţ cuprins între 14 milioane şi 18 milioane de dolari.

La sfârşitul lunii februarie, „La corde sensible”, o altă pânză a aceluiaşi pictor suprarealist, a fost vândută cu 14,4 milioane de lire sterline la o licitaţie organizată de casa Christie’s la Londra (17,9 milioane de dolari). Un alt moment important al licitaţiei de luni seară a fost acela în care tabloul „Laboureur dans le champs” al pictorului olandez Vincent Van Gogh a fost vândut cu 81,3 milioane de dolari (taxe şi comisioane incluse).

Preţul estimativ pentru această lucrare, realizată de Van Gogh de la fereastra sanatoriului din Saint Remy, era de 50 de milioane de dolari. Recordul de preţ pentru un tablou pictat de Vincent van Gogh a fost stabilit în 1990, când pictura „Portrait du Dr. Gachet” a fost vândută cu 82,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie’s la New York.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×