Ultimul tablou pictat de Winston Churchill, vândut cu peste 400 de mii de euro!

Filon Stan  
înGalerie foto
22/11/2017, 12:20
Ultimul tablou pictat de Winston Churchill, vândut cu peste 400 de mii de euro!GALERIE FOTO

Ultimul tablou pictat de premierul britanic Winston Churchill a fost vândut la licitaţie pentru suma de 400 de mii de euro! Pictura „The Goldfish Pool at Chartwell” (1962), a fost dăruită de premier agentului său de pază! VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Tabloul, care nu mai fusese prezentat în public până acum, a fost adjudecat în cadrul licitaţiei de artă modernă britanică şi postbelică în sala casei Sotheby’s, unde o altă pânză a fostului premier, „Landscape with two trees” (1922), a atins suma de 597.000 de lire (672.520 de euro).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ultimul tablou pictat de Winston Churchill, pictat la reşedinţa sa din Chartwell

Winston Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură în 1953, a devenit pasionat de pictură când avea 40 de ani şi a realizat zeci de tablouri pe care nu le vindea niciodată, dar pe care le făcea cadou prietenilor, colegilor, angajaţilor şi demnitarilor străini. 

Ultima sa pictură este importantă şi pentru că este realizată la Chartwell, reşedinţa sa îndrăgită din comitatul Kent, unde a trăit din 1922 şi până la moartea sa în 1965 împreună cu soţia şi copiii săi şi care i-a inspirat o mare parte din lucrările sale.

Sotheby’s reaminteşte că tablourile purtând marca Chartwell — ce pot fi văzute în prezent de public — sunt foarte apreciate, subliniind că în 2014 a fost obţinut un preţ record pentru unul dintre aceste tablouri, pictat în 1932, care s-a vândut cu suma de 1,8 milioane de lire. Celălalt tablou al lui Churchill vândut la licitaţie şi reprezentând un peisaj din sudul Franţei, fusese dăruit lui Maud Elgie, dădaca copiilor săi în perioada 1919 — 1921 şi ai cărei descendenţi l-au scos acum la vânzare.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×