1.500 de români au fost repatriați dintr-o zonă roșie a Italiei! Au intrat direct în carantină – Update

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 14:54
1.500 de români au fost repatriați dintr-o zonă roșie a Italiei! Au intrat direct în carantină – Update
Sute de români repatriați dintr-o zonă roșie a Italiei

1.500 de români s-au întors în țară dintr-o zonă roșie a Italiei, unde infecția de coronavirus a făcut ravagii. Pasagerii vor sosi în România cu două aeronave Blue Air.

UPDATE, 14:05 Autoritățile susțin că peste 1.500 de români au ajuns cu bine în România, aduși pe Aeroportul Mihail Kogâlniceanu din Mamaia, Constanța, acolo unde vor rămâne în carantină.

Știrea inițială: Sute de români repatriați dintr-o zonă roșie a Italiei

Românii vor fi preluați sub pază de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” și transportați la hoteluri din Mamaia, unde vor sta în carantină 14 zile.

Prima aeronavă aterizează la ora 10.30 (ora României) cu aproximativ 120 pasageri la bord.  A doua aeronavă va ajunge la ora 12.00 (ora României) cu aproximativ 189 pasageri la bord.

Românii vor intra în carantină în hoteluri din Mamaia

„Aeronavele sunt înregistrate in regim de zbor regulat in scopul repatrierii cetățenilor romani in contextul COVID 19 prin vânzare de bilete de către compania BLUE AIR. Datele privind orele de operare cât și numărul de pasa feri mai pot suferi modificări”, a precizat șeful punctului de frontieră de la aeroportul „M. Kogălniceanu”.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis prin intermediul unui comunicat că zborurile fac parte din efortul instituției de a facilita întoarcerea în țară a româniolor din zonele afectate de noul coronavirus.

„În continuarea eforturilor susținute pentru facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români aflați cu titlu temporar în străinătate și care au fost afectați de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea și prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp.

Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus.

Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară” au declarat reprezentanții MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×