Imagini înfiorătoare din Italia! Pacienți cu pungi pe cap într-un spital din Bergamo. Video

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 16:33
Imagini înfiorătoare din Italia! Pacienți cu pungi pe cap într-un spital din Bergamo. Video GALERIE FOTO
Pacienții spitalului din Bergamo stau cu pungi pe cap. Sursa foto - captură Sky News

Imagini înfiorătoare din Italia! Un corespondent al postului Sky News a transmis câteva clipuri video cu ceea ce se petrece în acest moment în Bergamo, un oraș puternic afectat de pandemia care a pus stăpânire pe întreaga lume.

Imagini înfiorătoare din Italia!

Unitatea medicală este pur și simplu sufocată de bolnavi, iar doctorii muncesc până la epuizare. Aceştia i-au povestit jurnalistului că zilnic sunt aduşi zeci de bolnavi, cei mai mulţi – în stare gravă.

Oamenii vin direct cu complicaţii şi au nevoie de oxigeno-terapie. Pentru a face faţă numărului mare de pacienţi, specialiştii au regândit aşezarea în tot spitalul, iar saloanele au fost transformate în secţii de terapie intensivă.

Pacienți cu pungi pe cap într-un spital din Bergamo

Pacienţilor li s-au montat pungi peste cap pentru a putea menţine presiunea constantă în plămâni. De altfel, Italia a anunţat în urmă cu nici 24 de ore alte 427 de decese provocate de coronavirus. Toate acestea s-au produs într-o singură zi.

Bilanțul total a ajuns la 3405 decese depăşindu-l pe cel al Chinei. Cu toate acestea, cifrele de joi indică o uşoară îmbunătăţire a situaţiei faţă de ziua precedentă, când au fost înregistrate 475 de decese. Aproximativ 3.245 de persoane au murit în China, de la izbucnirea pandemiei, la finalul anului trecut.

În cazul Italiei, virusul s-a manifestat în nordul ţării începând cu data de 21 februarie. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire în Italia a ajuns la 41.035 faţă 35.713, o creştere de 14.9%, ceea ce reprezintă o rată de creştere mai rapidă decât în ultimele trei zile.

Dintre cei infectaţi, un total de 4.440 s-au vindecat, cifra din ziua precedentă fiind 4.025. Un număr de 2.498 de persoane se află la Terapie Intensivă, cu o zi în urmă 2.257 de persoane fiind internate la ATI.

Statele Unite au reprezentat a şasea ţară din lume cu cazuri confirmate, după China, Italia, Iran, Spania şi Germania, urmate de Franţa şi Coreea de Sud. Autorităţile americane sanitare au anunţat că se aşteaptă ca numărul de cazuri, care acum depăşeşte 10.700, să crească în zilele care vin, pe măsură ce se fac testări.

După ce s-a răspândit pe coasta de vest a Statelor Unite, în special în statul Washington, stat cu cel mai mare număr de decese, statul New York a înregistrat un adevărat boom de cazuri confirmate (peste 4.000).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×