Coronavirusul, sursă de îmbogățire! Un român vindea online teste de depistare aduse ilegal în țară

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 16:17
Coronavirusul, sursă de îmbogățire! Un român vindea online teste de depistare aduse ilegal în țară GALERIE FOTO
Un român a ajuns pe mâna Poliției după ce vindea teste de depistare a coronavirusului. Sursa foto - hepta.ro

Coronavirusul poate fi și o sursă de îmbogățire! Cel puțin așa au înțeles câțiva români. Unul dintre ei, un bărbat de 43 de ani a fost luat la întrebări imediat de autorități.

Coronavirusul, sursă de îmbogățire!

Astfel, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sector 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat promovează pe diverse reţele on line vânzarea unor teste pentru depistarea virusului COVID-19.

„Din datele obtinute până la acest moment a rezultat că produsele respective provin din import, iar bărbatul, în numele unei societăţi , ar fi prezentat Autorităţii Vamale o declarație de conformitate în cuprinsul căreia este trecut un alt produs farmaceutic.

Un român vindea online teste de depistare

Există chiar și o suspiciune cu privire la faptul că pentru produsele importate a fost folosită o declarație de conformitate nereală, care nu acoperă produsul importat”, au transmis oamenii legii.

În baza informațiilor furnizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, a rezultat că la data respectivă, produsul respectiv nu putea fi introdus pe piață în mod legal.

Au fost ridicate de la autoritatea vamală peste 2500 de teste, urmând a se stabili dacă produsul poate fi comercializat pe teritoriul României.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de folosirea la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

Vă reamintim că alte 31 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate de la ultima raportare, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 308 în România. Dintre cele 308 persoane confirmate, 31 au fost declarate vindecate, fiind externate.

În prezent, 11 persoane sunt internate la Terapie Intensivă, două fiind în stare gravă. Grupul de Comunicare Strategică a explicat creşterea numărului de teste făcute comunicat vineri, faţă de cel de joi, prin schimbarea metodologiei de raportare, raportarea actualizată din teritoriu şi creşterea efectivă a numărului de teste realizate.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×