Gabriela Firea, noi măsuri în lupta împotriva coronavirusului: ”Organizăm camere de triaj şi pentru spitalele Sfânta Maria şi Carol Davila”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 15:48
Gabriela Firea, noi măsuri în lupta împotriva coronavirusului: ”Organizăm camere de triaj şi pentru spitalele Sfânta Maria şi Carol Davila”
oameni de ştiinţă care pot să stabilească clar care este eşantionul”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat noi măsuri în lupta împotriva coronavirusului printr-o postare video făcută pe contul personal de Facebook.

Gabriela Firea, noi măsuri în lupta împotriva coronavirusului: ”Spitalul Victor Babeş este pregătit să primească pacienţi”

”Am organizat camere de triaj la trei spitale, Colţea, Ion Stoia şi Sfântul Ştefan, prin amplasarea, în regim de urgenţă, de containere dotate cu birou de consultaţii, grup sanitar, duş, apă şi căldură. De asemenea, începând de astăzi, organizăm camere de triaj şi pentru spitalele Sfânta Maria şi Carol Davila”, și-a început Gabriela Firea anunțul cu măsurile de luptă împotriva coronaviruslui.

”În zilele următoare vom avea camere de triaj și pentru spitalele Sfântul Stelian, Gorgos şi spitalul OMF. De asemenea, spitalul Victor Babeş de boli infecţioase este pregătit să primească pacienţi. E acum deja plin unul dintre corpurile pregătite şi, de asemenea, vom elibera şi alte corpuri pentru a primi pacienţii cu COVID-19”, a continuat edilul Capitalei.

Noi masuri de prevenire a raspandirii COVID-19.#MediciEroi#StatiAcasa

Posted by Gabriela Firea on Friday, March 20, 2020

”Am achiziţionat pentru Spitalul Victor Babeş aparatul care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare, un sistem de extracţie automată de acizi nucleici”, a explicat Firea.

”La spitalul Colentina vor fi echipe mixte, coordonate de profesorul Streinu-Cercel”

”De asemenea, prin ASSMB, am finalizat achiziţia a două aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecţiei COVID-19 şi, de asemenea, derulăm în toată această perioadă, în regim de urgenţă, achiziţii pentru materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, la solicitarea spitalelor noastre, care sunt în număr de 19”, a declarat ea.

Gabriela Firea a spus că Spitalul Colentina va deveni spital suport pentru pacienţii cu COVID-19, sub îndrumarea directă a profesorului Adrian Streinu-Cercel, asigurându-i pe pacienţii de la această unitate medicală că nu vor fi ”lăsaţi de izbelişte”.

”Am găsit deja înţelegere la celelalte spitale din municipiul Bucureşti, unele ale Primăriei, altele ale Ministerului Sănătăţii, pentru transferul acestora. Vă dau câteva exemple. Pacienţii de la Reumatologie, în număr de 200, au fost transferaţi la Spitalul Ion Stoia aproape în totalitate, 800 de pacienţi hemolitici vor fi preluaţi de spitalele Colţea şi Fundeni”, a afirmat edilul general.

”De asemenea, pacienţii cu afecţiuni gastro-intestinale sunt direcţionaţi către Spitalul Cantacuzino, pacienţii oncologici – aproape 400 de pacienţi – către clinica Focus, cu care avem deja colaborare şi celelalte spitale din Capitală, atât ale Ministerului Sănătăţii, cât şi ale Primăriei vor prelua un număr mare de pacienţi”, a menționat Firea.

Primarul Capitalei a precizat că spitalul Colentina va prelua pacienţi care prezintă două patologii – pe de o parte COVID-19, precum şi un alt tip de îmbolnăvire: ”Aici vor fi echipe mixte, coordonate de profesorul Streinu-Cercel, (…) la spitalul Carol Davila, care primeşte pacienţi care necesită dializă, de asemenea, medicii vor fi foarte bine pregătiţi şi vor avea echipamente de protecţie, în cazul în care vor apărea bolnavi care să aibă, pe de o parte, afecţiuni renale, dar şi COVID-19”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×