Avertismentul Gabrielei Firea: „România nu va putea face față unei situații asemănătoare celei din Italia”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 22:27
Avertismentul Gabrielei Firea: „România nu va putea face față unei situații asemănătoare celei din Italia”
Gabriela Firea avertizează: „Nu vom putea face față unei situații ca-n Italia”

Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă în situația epidemiei de coronavirus din România. Primarul Capitalei avertizează că țara noastră nu va face față unui scenariu identic celui din Italia peste o lună de zile.

Avertismenul Gabrielei Firea în criza coronavirus

În direct la Realitatea PLUS, Firea a declarat că România trebuie să facă toate eforturile pentru a nu ajunge în situația Italiei.

„Lupta noastră, a tuturor este pentru a nu ajunge un număr foarte mare de persoane în stare critică. Cred că toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei”, a declarat Firea.

Primarul este convins că numărul celor infectați va „exploda” în perioada următoare, în condițiile în care e imposibil să închizi toată populația în casă: „Să-i chemi în continuare pe angajați, din dorința legitimă de a susține economia, asta înseamnă un număr mai mare de persoane suspecte, un număr mai mare de persoane îmbolnăvite și o presiune extraordinară pe sistemul de sănătate, care nu are cum să facă față în condițiile actuale.

Avem un număr foarte mare de persoane în carantină deja netestate. Dintre cele peste 520 de persoane în carantină, puține au fost testate. Probabil multe dintre acelea sunt deja îmbolnăvite, dar nu s-a ajuns la ele cu testul”.

Diaspora, o problemă reală pentru România

Gabriela Firea avertizează că mai avem mai puțin de o lună de zile până în momentul în care în țara noastră va fi agitație maximă pe fondul epidemiei de coronavirus, în condițiile în care zeci de mii de oameni au venit din Italia și Spania și mulți dintre ei nu respectă carantina și condițiile de autoizolare.

„E mai bine să luăm măsuri în această perioadă, când avem acalmie. Situația aceasta nu va fi în continuare, într-o lună vom avea sute de bolnavi, nu o sută ca acum. Pentru că este inevitabil, venind atât de mulți români din Italia și Spania și Germania, și încă vin.

Avem peste 2.000 de persoane în izolare la domiciliu și încă 1.000 în Ilfov, deci peste 3.000 de persoane în București-Ilfov, în izolare la domiciliu, care nu au prezentat simptome. Noi nu am ajuns încă la vârful numărului de persoane declarate îmbolnăvite cu COVID-19”, a concluzionat Firea.

  • 277 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×