Sute de litri de dezinfectant, furați pe drum. Transportul trebuia să ajungă în Lugoj și Hunedoara

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 18:39
Sute de litri de dezinfectant, furați pe drum. Transportul trebuia să ajungă în Lugoj și Hunedoara
Gel dezinfectant pentru mâini făcut acasă. Sursa foto: lifedentalspa.ro

Sute de litri de dezinfectant destinați unor spitalelor din Lugoj și Hunedoara au fost furate pe drum. Jaful a avut loc între Ilfov și județele din vestul țării.

Sute de litri de dezinfectant, furați pe drum

Conform news.ro, doar spitalul din Lugoj aștepta 100 de litri de dezinfectant.

Managerul Spitalului Municipal Lugoj, Erwin Floroni, a dezvăluit informația pentru sursa citată.

„Am făcut comandă la o firmă din Ilfov să ne aducă dezinfectant. Am comandat 115 litri şi am văzut că nu mai ajunge la noi. Am dat telefoane la firma de la care am comandat, apoi curierat şi în cele din urmă am aflat că dezinfectantul a dispărut pe drum.

Firma de la care am comandat a spus că ne dau cantitatea cerută, dar să trimitem noi pe cineva să o ridice. Acum e cineva pe drum să ridice cantitatea de dezinfectant”, a declarat Floroni.

Situația este revoltătoare mai ales în această perioadă în care viețile oamenilor depind de orice mască de protecție, combinezon sau litru de dezinfectant disponibil.

Conform managerului Floroni, Poliția ar trebui sesizată de firma livratoare pentru a-și recupera prejudiciul. Momentan, spitalul din Lugoj mai are stocuri de dezinfectant pentru trei săptămâni.

Întreaga lume în acest moment duce lipsă de produse medicale destinate luptei cu coronavirus. Germania a blocat deja exporturile de măști chirurgicale, însă pe fir a intrat China care pare să-și fi revenit din criză și va produce „necesarul” pentru Europa în următoarele luni.

De asemenea, în România au ajuns ieri 100.000 de combinezoane, așa cum a anunțat ministrul sănătății. Mai mult, fabricile din România vor începe producția de măști și produse biocide, special destinate luptei cu coronavirus. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×