O farmacistă din Brașov, depistată cu covid-19. Femeia se afla în concediu când a luat virusul

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri mondene
18/03/2020, 18:17
O farmacistă din Brașov, depistată cu covid-19. Femeia se afla în concediu când a luat virusul
O farmacistă din Brașov a fost depistată cu coronavirus *foto: hepta.ro

Epidemia de coronavirus a intrat și în farmacii. Mai exact, este vorba despre o farmacistă din Brașov. Femeia este contact al primului pacient depistat în județ cu acest virus, un bărbat care a călătorit în orașul american Boston. Din informațiile Fanatik, femeia se afla în concediu când a luat Covid-19.

O farmacistă din Brașov a fost depistată pozitiv cu coronavirus

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Mirela Zamfirescu, a confirmat, pentru Agerpres, că testele pentru respectiva farmacistă au indicat, marţi, că aceasta este infectată cu COVID.

Femeia este contact al bărbatului care a călătorit la Boston, în SUA, și este în prezent internată în spital, cu simptome specifice infecţiei cu COVID-19.

Conform preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Braşov, femeia a fost în concediu în ultimele zile şi doar „a trecut pe la colegi, unde nu a stat mai mult de 10 minute”. Aceştia se află în prezent în autoizolare.

Potrivit Mirelei Zamfirescu, lanţul respectiv de farmacii a luat decizia închiderii, în total, a opt unităţi din Braşov pentru dezinfecţie în cursul zilei de miercuri. Începând de joi, nu vor mai fi deschise decât patru unităţi din Braşov din cadrul lanţului, din cauza lipsei de personal, a mai precizat sursa citată.

„Suntem în prima linie şi ar fi bine ca toţi farmarciştii să fim testaţi, să se aloce sume de la buget în acest scop”, a mai spus Mirela Zamfirescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×