Sute de credincioși s-au strâns să vadă un eveniment rar. O cruce cu Isus a apărut sub apă. VIDEO

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
12/03/2019, 15:46
Sute de credincioși s-au strâns să vadă un eveniment rar. O cruce cu Isus a apărut sub apă. VIDEO GALERIE FOTO
Crucea aparuta de sub ape a atras sute de curiosi

Sute de americani s-au adunat pe lacul Michigan, weekend-ul trecut, pentru a vedea o cruce imensă cu Isus Hristos răstignit, care poate fi văzută sub ape, printr-o gaură săpată în gheața groasă formată deasupra lacului. Însp nu este vorba despre nicio minune.

Crucea de 3 metri de sub apă a putut fi privită din nou de oameni

Crucea de 3,35 metri nu a mai putut fi văzută de mai bine de patru ani, din cuaza condițiilor meteorologice neprelnice. Crucifixul a fost ”aruncat” acolo în 1986, în memoria unui scufundător care și-a pierdut viața. Sute de oameni au venit la fața locului pentru a vedea crucea!

Crucea respectivă are o istorie de zeci de ani! În anul 1956, o familie de italieni stabilită în Bad Axe, Michigan, își pierde fiul de numai 15 ani, într-un accident petrecut lângă ferma în care locuia. Familia îndurerată comandă, în amintirea sa, în Italia natală, un crucifix al Mântuitorului, înalt de 3.35 metri și greu de 839 de kilograme.

Crucea a fost refuzată de familia băiatului mort, deoarece a fost deteriorată

Pe drum, în timpul transportului, crucea ușor deteriorată, iar familia refuză achiziționarea sa și comandă altul. Un club de scufundători din zonă cere permisiunea de a primi crucifixul. În memoria unui membru decedat în zonă, este aruncat într-o zonă mai puțin adâncă în Torch Lake, Michigan.

Până în 1986, este ținut departe de ochii curioșilor. Apoi, zona devine extrem de frecventată, dar condițiile meteo împiedică vizibilitatea statuii. În anul 2015, este văzută ultima oară, la adâncimea de patru metri, unde se află. La finele săptămânii trecute, sute de oameni au venit în orășelul Petoskey.

De aici, s-a mers pe lac, unde muncitorii au tăiat, în gheață, o bucată mare, pentru a se putea admira crucifixul, care a apărut în toată splendoarea sa. În cea mai mare parte a anului, Lacul Michigan este înghețat bocnă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×