Suspendarea emisiei Realitatea TV, subiect în Parlamentul European. Postura premierului Dăncilă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 20:05
Suspendarea emisiei Realitatea TV, subiect în Parlamentul European. Postura premierului Dăncilă
Suspendarea emisiei Realitatea TV, subiect de discuție în Parlamentul European

Suspendarea emisiei Realitatea TV a fost un dubiect de discuție în Parlamentul European. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a ținut să menționeze că Guvernul nu a avut nicio legătură cu hotărârea luată de CNA. După ce europarlamentarul român Cristian Preda le-a spus colegilor săi europeni despre măsura luată de CNA, împotriva postului și a libertății de exprimare, premierul a venit cu un răspuns.

Mai exact, marți, Cristian Preda a acuzat-o pe Viorica Dăncilă în Parlamentul European că are o ”gândire ceaușistă”, ulterior făcând referire la suspendarea emisie postului Realitatea TV. ”Aţi susţinut în numeroase rânduri că activitatea Comisiei Europene e bazată pe superficialitate. De asemenea, aţi criticat că forţe străine. Cum credeţi că veţi putea colabora cu PE?

Suspendarea emisiei postului Realitatea TV, subiect de discuție în Parlamentul European

În momentul în care discutaţi, în România, un post de televiziune are emisia suspendată pentru că a transmis imagini de la protestele din 10 august. Să-i transmiteți domnului Bullmann că situația presei din România este o combianție de propagandă, de presiune asupra jurnaliștilor și că nu mai există presă liberă în România. Asta ar trebui să vă îngrijoreze, doamna premier, dacă nu ați fi într-o logică ceaușistă, dacă nu ați dori să reveniți la timpurile în care propaganda era preferată adevărului”, a declarat europarlamentarul.

Suspendarea emisiei Realitatea TV, subiect în Parlamentul European
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a ținut să menționeze că Guvernul nu a avut nicio legătură cu hotărârea luată de CNA

Drept replică, Viorica Dăncilă a declarat: „Domnule Preda, aţi făcut o afirmaţie foarte gravă legată de libertatea presei. Vă asigur, asigur Parlamentul European, că Guvernul României nu are nicio legătură cu acest aspect, dar asta înseamnă dezinformare, asta înseamnă ceea ce nu trebuie să facem de acum încolo.

Suspendarea emisiei Realitatea TV, subiect în Parlamentul European
Cristian Preda a acuzat-o pe Viorica Dăncilă în Parlamentul European că are o ”gândire ceaușistă”, ulterior făcând referire la suspendarea emisie postului Realitatea TV.

Într-adevăr, un post TV a avut întreruptă emisia pentru 10 minute, lucru decis de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Nu ştiu care este motivul, nu are Guvernul României nicio legătură cu acest lucru, dar trebuie ca noi ca şi pro-europeni trebuie să fim atenţi la declaraţiile şi să vorbim ceea ce reflectă realitatea, pentru că altfel vom fi judecaţi şi noi care ne dorim pentru UE un viitor mai bun.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×