CNA, anunț oficial. De ce s-a luat decizia suspendării emisiei Realitatea TV

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 18:36
CNA, anunț oficial. De ce s-a luat decizia suspendării emisiei Realitatea TV
CNA, anunț oficial legat de decizia suspendării emisiei Realitatea TV

Realitatea TV a trebuit să-și oprească emisia obișnuită timp 10 minute, joi, între orele 19:00 și 19:10, conform unei decizii luate marți de CNA. Postul TV a fost sancționat pentru modeul în care a relatat evenimentele din timpul protestului diasporei din 10 august 2018. Consiliul Național al Audiovizualului a adoptat pedeapsa pentru post cu șase voturi ”pentru” din nouă. Decizia a fost luată în baza paragrafului 2 din art. 3 al Legii Audiovizualului nr. 504/2002: „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

Totodată, s-au luat în considerare și paragrafele 4 și 5 din articolul 40 din Codul de reglementare al audiovizualului: „(4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea. (5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.”

CNA, anunț oficial. De ce s-a decis suspendarea emisiei Realitatea TV

„Din cauza relatărilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august si perioada 11-15 august….. Se suspendă emisia RealitateaTv. Acum pentru 10 minute in ziua de 17 ianuarie. Incredibil. Nu îmi vine să cred! Am fost acuzați de incitare la violență și dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus că imaginea a ceea ce s-a întâmplat în 10 august a fost «viciată» de RealitateaTv și in special de către mine și invitații «Jocuri de Putere», Doru Mărieș, Oreste Theodorescu, Oana Stanciulescu, Grigore Cartianu.

CNA, anunț oficial. De ce s-a luat decizia suspendării emisiei Realitatea TV
Postul TV a fost sancționat pentru modeul în care a relatat evenimentele din timpul protestului diasporei din 10 august 2018

Nu îmi vine să cred, sunt pur și simplu șocat! 6 dn 11 au votat pentru întreruperea Emisiei la propunerea lui Radu Călin Cristea. Pe lângă suspendarea emisiei ne-au dat și o amendă de 15.000!”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×