Superstiţii de Paşte. Un preot spune ce înseamnă dacă ţi se stinge lumânarea în drum spre casă

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri mondene
27/04/2019, 21:11
Superstiţii de Paşte. Un preot spune ce înseamnă dacă ţi se stinge lumânarea în drum spre casă GALERIE FOTO
Superstiții Paște: ce se întâmplă dacă ți se stinge lumina în drum spre casă?

Lumina Sfântă de Paște va umple în curând casele tuturor românilor. Ce spun superstițiile zilei sfinte care indică faptul că lumina luată de la biserică trebuie bine ferită să nu se stingă? Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă, în cursul zilei de sâmbătă, în România, cu un avion special. Aceasta a venit însoțită de o delegație a Patriarhiei Române care a fost condusă de către episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul. Preotul Paul Iulius Negoiță a spus ce înseamnă superstiția, pentru DC News. 

Seperstiții de Paște: ce înseamnă dacă ți se stinge lumina sfântă în drum spre casă?

Credincioșii, obișnuiți adesea cu un vânt puternic în drum spre casă, de la slujba de Înviere, au găsit tot feluri de moduri prin care flacăra să nu se stingă până la locuința fiecăruia. O superstiție de Paște arată de ce nu e bine să îți mai aprinzi o dată lumânarea dacă ți s-a stins focul.

„Da, sunt tot felul de superstiții care spun că dacă ți se stinge lumânarea până ajungi acasă… ți se întâmplă nu știu ce poveste. Nu este adevărat! Lumânarea se stinge din cauza fenomenelor meteorologice: bate vântul și se stinge. Nu este Dumnezeu supărat pe tine. Dacă a bătut vântul, o mai aprinzi o dată”, a specificat sursa citată

Superstiții de Paște. Ce se întâmplă  dacă ți se stinge focul în drum spre casă?
Superstiții de Paște. Ce se întâmplă dacă ți se stinge focul în drum spre casă?

„Lumina este în suflete”

„Dacă nu ajungi cu lumânarea aprinsă acasă, nu este nicio problemă! Ai primit lumină în suflet pentru că lumina nu este numai una materială, ci una spirituală. Parohia nu este doar o arie geografică, este o arie de trăire spirituală. Când la Înviere fiecare aprinde lumină de la celălalt este un semn de unitate.

Fiecare primește din aceeași lumină fără ca lumina să se împuțineze. Se creează o comuniune și faptul că oamenii primesc lumină unii de la alții este un simbol extraordinar. Vorbim despre generozitatea de a oferui celuilalt”, a zis preotul Paul Iulius Negoiță pentru DC News.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×