Subiecte și bareme la proba la alegere din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
23/08/2018, 20:18
Subiecte și bareme la proba la alegere din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018 GALERIE FOTO
Elevii pot afla subiectele și baremele pentru examenul de bacalaureat, proba la alegere, din sesiunea de toamnă

Subiecte si bareme la proba la alegere din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018. Joi, 23 august, liceenii au susținut ultima probă scisă a examenului de bacalaureat, și anume proba la aleger. Peste 45.000 de elevi au susținut proba la alegere a profilului studiat. DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE!

Competențele vor fi susținute după probele scrise de Bacalaureat. În zilele de 24 și 27 august va fi susținut examenul de competențe lingvistice. În 29-30 august se or ține competențele digitale, iar 30-31 august cel d competențe lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Citește și: Programul de lucru între 9.00 şi 17:00, pe cale de dispariţie! Piaţa muncii s-a redefinit

Citește și: Drama lui Gogoașe, de la „Trăzniții”. Creierul său funcționează doar la jumătate din capacitatea sa

Subiecte si bareme la proba la alegere din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018

Subiecte si barem la proba la alegere din cadrul sesiunii de toamna a examenului de Bacalaureat 2018
subiect bacalaureat 2018 sesiunea de toamna proba la alegere

Bacalaureatul s-a încheiat astăzi cu proba la alegere a profilului specializării. DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE sesiunii din toamnă a EXAMENULUI DE BACALAUREAT! Aboolvenții de liceu au dat examene la Fizică, Chimie Organică și Anorganică, Biologie sau Informatică, asta dacă au terminat pe profilul Real. Dacă au fost la Uman, au dat la Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie. Elevii de clasele a 12-a au avut la îndemână 3 ore pentru a rezolva subiectele.
La proba la alegere a profilului, elevul poate opta, în funcție de filieră, profilul și specializarea urmate, pentru unele materii.

Fizică, Biologie, Chimie sau Informatică, pentru elevii care sunt la filiera teoretică. Pentru cei care sunt la profil tehnic, profilul resurse umane sau protecția mediului din filiera tehnologică și de asemenea pentru profilul militar din filiera vocațională. Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie(în unele cazuri Sociologie) pentru profilul umanist din filiera teoretică. Pentru profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profilurile dar și specializările din filiera vocațională. Toate acestea cu excepția celui menționat mai sus.

Descarcă de aici BAREMELE pentru fiecare probă în parte:

Fizică

Chimie Organică

Chimie Anorganică

Biologie

Informatică

Filosofie

Geografie

Logică și argumentare

Economie

Psihologie

Sociologie

Cum se desfășoară examenele

Timpul destinat pe lucrare a fiecărui elev în centrul de examen este de 3 ore. În timpul examenului, profesorii asistanți nu au voie să le dea nicio indicație. Unul dintre profesori stă în fața clasei, iar celălalt în spate, pentru a avea vizibiitate bună asupra tuturor elevilor participanți la examenul maturității.
“La expirarea celor trei ore acordate, candidații predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați ramân în sală până la predarea ultimei lucrari”, arată metodologia.

Cei care sunt prinși că încearcă să copieze sau sunt prinși în timpul examenului cu obiecte interzise, sunt eliminați din examen. Chiar dacă materialele sau obiectele interzise au fost sau nu folosite. Încălcarea regulamentului este considerată tentativă de fraudă.  “Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, prevede Ordinul nr. nr. 4792/2017.

Când vor fi afișate rezultatele bacalaureatului 2018  din sesiunea de toamnă

Competențele vor fi susținute după toate aceste probe scrise de Bacalaureat. În zilele de 24 și 27 august vor fi competențele lingvistice. Competențele digitale vor fi pe datele de 29-30, iar competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională vor fi pe 30-31 august.

Rezultatele Bacalaureatului 2018, sesiunea de toamnă, vor fi afișate în 1 septembrie. Acestea vor fi publicate de la ora 12:00 până la 16:00, atunci se vor putea depune și contestațiile. În datele de 2 și 5 septembrie se vor rezolva contestațiile, iar afișarea finală a rezultatelor după acestea va fi pe data de 6 septembrie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×