Strânsa legătură dintre Pepe și imaginea cu celebra broscuța verde. Ce se întâmplă când scrii numele artistului pe Google

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
11/05/2019, 14:37
Strânsa legătură dintre Pepe și imaginea cu celebra broscuța verde. Ce se întâmplă când scrii numele artistului pe Google

Descoperire amuzantă în legătură cu Pepe. Cunoscutul artist român este asociat fără voia sa cu… o broscuță. Este vorba despre nimeni altul decât Pepe The Frog, personaj din desenele animate, devenit celebru pe rețelele de socializare.

Ce se întâmplă când cauți numele artistului pe Google

Mai concret, nu mic a fost amuzamentul internauților în momentul în care au descoperit ce apare pe Google, atunci când tastezi numele cântărețului Pepe. În rubrica cu rezultate a celui mai cunoscut motor de căutare din lume apar informații despre latino-lover, însă o simplă privire asupra imaginilor te lasă fără cuvinte.

În locul pozelor cu cel mai cunoscut cântăreț de muzică latino din țara noastră, avem parte de fotografii cu broscuța verde care i-a pus pe jar pe internauți, în urmă cu câțiva ani. Pepe The Frog a devenit un adevărat fenomen în special pe rețelele de socializare, fiind implicat înclusiv în disputele marilor lideri politici.

Pepe The Frog, un personaj animat controversat
Pepe The Frog, un personaj animat controversat

Tot ce trebuie să știi despre Pepe The Frog

Pepe The Frog este unul dintre cele mai cunoscute personaje de benzi desenate din toate timpurile, inventat de desenatorul Matt Furie, în urmă cu mai bine de zece ani. Popularitatea sa a crescut rapid, astfel că Pepe a devenit un adevărat simbol al trolilor naționaliști, dar și al dreptei americane.

În doar câteva luni, această broscuţă cu o privire încrezută a devenit un veritabil simbol al simpatizanţilor care gravitează în jurul mişcării alt-right americane. Pepe The Frog a evoluat de la statutul de desen pentru copii, la o mascotă cu conotaţii rasiste, al cărei chip a fost publicat pe forumul de imagini anonime 4Chan, iar numele său a fost trecut pe lista simbolurilor care incită la ură, alcătuită de Anti-Defamation League.

Pepe The Frog a fost smuls din mainstream de reţelele online ale extremei drepte care sunt extrem de active. Acestui personaj animat i-au fost lipite svastici, uniforme şi cifre asociate naziştilor, pe fundalul drapelului american. I-a fost adăugată şi o meşă care imită coafura lui Donald Trump, dar şi o coafură care o imită foarte bine pe aceea a lui Marine Le Pen. Îna ceste condiții, creatorul său a luat decizia de a renunța definitiv la personajul care i-a adus celebritatea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×