Știai că e bine să faci baie în bicarbonat de sodiu? Previne și tratează eficient 7 afecţiuni

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 16:18
Știai că e bine să faci baie în bicarbonat de sodiu? Previne și tratează eficient 7 afecţiuni GALERIE FOTO
N-o sați vină să crezi câte poate face bicarbonatul de sodiu

Puțini știu că băile cu bicarbonat de sodiu sunt extrem de benefice pentru organism. Această pudra albă ieftină și ușor de găsit în magazine previne și tratează eficient șapte afecțiuni, fiind o alinare pentru cei care suferă, printre altele, de junghiuri, oboseală și picioare umflate.

Știai că e bine să faci baie în bicarbonat de sodiu? Care sunt urmările

Băile cu bicarbonat sunt, în primul rând, recomandate celor care merg la sală și au dureri în aproape tot corpul. În apa caldă se pun 6 linguri de bicarbonat de sodiu și, după 15 minute petrecute în cadă, durerile vor deveni o amintire. În plus, băile în bicarbonat de sodiu reduc stare de oboseală și irascibilitatea.

Există un remediu împotriva picioarelor umflate. La un litru de apă ținută la temperatura camerei se adaugă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de sare grunjoasă. Puneți tot amestecul într-un lighean și stați cu picioarele în această soluție 15-20 de minute.

Știai că e bine să faci baie în bicarbonat de sodiu? Previne și tratează eficient 7 afecţiuni
Știai că e bine să faci baie în bicarbonat de sodiu? Previne și tratează eficient 7 afecţiuni

Soluție contra eczemelor și a cariilor

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural și împotriva eczemelor. Are un efect calmant și combate mâncărimile. În cada plină cu apă caldă se adaugă jumătate de pahar bicarbonat de sodiu. Baia trebuie să dureze 20 de minute, până ce apa mai este caldă. O soluție similară se recomandă și împotriva transpirației picioarelor, cam de 2 ori de săptămână.

Și cei care au carii pot apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Ei trebuie să se spele bine pe dinţi și apoi să își clătească gura cu un amestec de apă călduţă şi bicarbonat de sodiu (1 linguriţă). Gura se va mai clăti încă o dată, cu apă călduță. La fel se va proceda și în cazul respirației urât mirositoare. Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu vindecă și infecțiile urinare.  Amestecul de apă cu bicarbonat de sodiu ajută, în special, la reglarea PH-ului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×