Una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni, cu care se confruntă mai ales femeile, poate fi tratată cu bicarbonat de sodiu. Este vorba despre infecția urinară, iar medicii recomandă acest remediu și oferă și „rețeta” pentru cei interesați.
Una din cele mai comune boli este tratată 100% cu bicarbonatul de sodiu. Ce trebuie să faceți
Dacă suferiți de infecție urinară, iată ce trebuie să faceți! În primul rând, trebuie să beți cât mai multă apă, în care să adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 300 de mililitri de lichid. Repetați procedura timp de 2-3 zile și rezultatele nu vor întârzia să apară.
În primul rând, amestecul vă va ajuta la reglarea PH-ului, eliminând una dintre principalele cauze ale afecțiunii: aciditatea din stomac. Pentru femei sunt recomandate și băile de șezut în apă cu bicarbonat de sodiu. Pentru pregătirea băii, la 5 litri de apă se pune o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu.
Cauzele infecției urinare
Prezența germenilor patologici la nivelul tractului urinar provoacă infecția, frecvența acesteia fiind mai crescută în cazul femeilor. Factorii determinanți ai infecției sunt enterobacteriile, în special Escherichia Coli și Klebsiella. În cazuri rare, mai poate fi vorba de anumite virusuri si fungi.
O etapă importantă în tratarea infecției urinare este stabilirea diagnosticului, care se face prin identificarea germenilor. În acest sens, sunt necesare mai multe teste de laborator, cele mai cunoscute fiind sumarul de urină și antibiograma. Cele mai frecvente simptome ale infecției sunt senzația de usturime la urinare și urinările frecvente.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
Infecția poate fi prevenită prin consumul a cel puțin 2 litri de lichide pe zi. De asemenea, medicii mai recomandă igiena riguroasă a zonelor genitale, evitarea constipației și mersul la toaletă imediat după contactul sexual. Și specialiștii mai au un sfar important: Nu se amână momentul micțiunii atunci când apare necesitatea de a urina!