Stelian Tănase, despre viitorul lui Rareș Bogdan în rândul liberalilor: “Va termina exclus din PNL sau va fi șeful PNL”

Stelian Tănase, despre viitorul lui Rareș Bogdan în rândul liberalilor: “Va termina exclus din PNL sau va fi șeful PNL”
Stelian Tănase, analiză dură despre Rareș Bogdan și cariera politică a fostului realizator TV. Sursa foto: hepta.ro

Într-un interviu acordat Radio Top Suceava, Stelian Tănase a comentat ieșirile publice ale lui Rareș Bogdan, tot mai dese în ultima vreme. Analistul politic se declară intrigat de dorința fostului realizator TV de a genera aproape în fiecare zi știri pentru primele pagini ale ziarelor. Cu o astfel de atitudine, europarlamentarul PNL riscă să fie exclus din partid, dar are în același timp șanse mari să devină liderul formațiunii politice.

Stelian Tănase, analiză dură despre viitorul lui Rareș Bogdan în PNL

Eu cred că el va termina exclus din PNL. Sau va fi şeful PNL-ului. N-are alternativă în jocul periculos în care a intrat. El vrea orice pentru mărire, dar din prima zi în care a intrat (n.r. în partid), ţinta era şefia PNL-ului.

Cred că i s-a şi promis, nu ştiu de unde, dar din informaţiile mele, şi am multe informaţii de la liberali, cunosc pe toată lumea acolo, cam aşa a fost jocul. I s-a promis marea cu sarea numai să intre în partid”, a declarat Stelian Tănase.

„Eu nu cred că vor fi alegeri anticipate”

Totodată, analistul politic este de părere că nu vom avea alegeri parlamentare anticipate, în ciuda faptului că liberalii susțin această variantă. „Constituţia pe care noi o avem a fost făcută în aşa fel încât să se încurce unii pe alţii”, consideră fostul director al TVR.

Calculul sau întrebările sunt simple: să mai stea ţara cu acest parlament ales prea de mult timp în urmă şi care nu mai reflectă realitatea din teren sau să se forţeze alegeri anticipate şi această situaţie să se schimbe? Sigur, dacă aveam o Constituţie mai inteligentă, preşedintele dizolva parlamentul şi provoca alegeri anticipate fără multă cheltuială în două săptămâni, iar lumea se prezenta la urne.

Numai că această Constituţie din 2003 pe care noi o avem a fost făcută în aşa fel încât să se încurce unii pe alţii, adică Cotroceniul cu Palatul Victoria, adică atunci Iliescu cu Năstase. Nu cumva Iliescu să-l demită pe Năstase, etc, etc.

Şi-atunci s-a creat acest mecanism foarte complicat pentru alegeri anticipate. Ar trebui un mecanism mult mai relaxat, pentru că viaţa politică se mişcă mai repede decât vor politicienii. Ăsta este un motiv. Tema va agita, până spre Paşte, va agita scena politică. Eu nu cred că vor fi alegeri anticipate”, a mai spus Stelian Tănase.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×