Ștefan Mandachi, postare virală despre accidentul din Ialomița: „Oricare dintre noi am fi putut fi în locul microbuzului”

Eduard Nicolae Popa    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 13:44
Ștefan Mandachi, postare virală despre accidentul din Ialomița: „Oricare dintre noi am fi putut fi în locul microbuzului”
Ștefan Mandachi, despre accidentul din Ialomița *foto: facebook

Antreprenorul Ștefan Mandachi, cel care a făcut vâlvă în această primăvară după ce a făcut primul metru de autostradă în Moldova și a făcut popular mișcarea „Moldova vrea autostrăzi” se afla într-o vizită în Islanda când a avut loc accidental tragic din Ialomița. Pornind de la o comparație cu locul pe care l-a vizitat, Mandachi și-a spus oful cu privire la lipsa infrastructurii din România.

Ștefan Mandachi a vorbit despre accidentul dramatic din Ialomița

Ștefan Mandachi a publicat o poză cu un monumemnt dedicat celor care și-au pierdut viața în accidentele rutiere în Islanda: „Două mașini tamponate sunt aranjate ca un monument ca să arate cetățenilor dramele de pe șosele. Sunt călit de ani de zile cu astfel de scene reale, nu ”înscenate” de pe drumurile noastre, așa că nu-s dat pe spate. Totuși, îl întreb circumspect pe ghid: ce înseamnă cifra patru de pe crucea de pe panou? Îmi răspunde mâhnit că ”PATRU oameni au murit ÎNTR-UN AN în accidente rutiere în toată țara”. Am crezut că nu aud bine… La noi au murit 10 (ZECE) într-o SINGURĂ ZI. Zece familii înmărmurite de durere pe viață. Dintr-o lovitură. (Că au murit mai mulți oameni ieri și în alte accidente, nu a fost doar unul singur pe șoselele morții)”.

Mandachi a vorbit apoi despre atitudinea oficialilor români după accidentul din Ialomița: „La auzul dramei, dom’ ministru afirmă bățos că lor le pasă și că urmează nu știu ce amenzi drastice plus că-i belește pe toți șoferii de pe camioane, etc. Gargariseala tradițională în cazul unor astfel de tragedii. Nici pomeneală să zică, măcar în treacăt, că acolo ar fi trebuit în mod logic, moral și firesc să fie autostradă care să lege, de pildă, Bucovina de Delta Dunării sau Marea de Băile Felix, comori ignorate ale turismului României!”

Ștefan Mandachi, despre accidentul din Ialomița
Ștefan Mandachi, despre accidentul din Ialomița *foto: captură facebook

Ștefan Mandachi: „Pe drumul de la Constanța – Slobozia – Urziceni am condus recent. Un dezastru”

Antreprenorul susține că oricare dintre noi am fi putut fi victimele acelui accident: „Pe drumul de la Constanța- Slobozia- Urziceni am condus recent. Dezastru. Pericol public. Primejdie de MOARTE. Risc fizic și psihic. Oricare dintre noi am fi putut fi în locul microbuzului. Un microbuz este lung și înalt, dar o mașină mică este jumătate cât un microbuz. Nu ar fi rămas nici ștergătorul din spate dintr-un astfel de impact cu un tir”.

Ștefan Mandachi arată și ce ar trebui făcut pentru în zona respectivă și ce sumă pierde statul român din cauza accidentelor: „Un simplu parapet (separator de sens) și două benzi ar fi salvat zece vieți (zece doar ieri, și multe zeci de mii de-a lungul anilor). Ce mare inginerie cosmică e să așterni niște beton? În România mor 2000 anual și 25.000 grav răniți. Uniunea Europeană a cuantificat în bani cât costă pe Stat viața unui cetățean român decedat în accidente rutiere. Decedați + răniți grav= PATRU MILIARDE. Pe an. Oricum nu Statul produce banii, așa că nu-l doare, dar totuși ar fi suficienți să înceapă ZECE kilometri de autostradă, care ar salva măcar zece vieți pe an… Nu mai mult.”

Postarea lui Mandachi a adunat peste 3.000 de share-uri și peste 6.000 de like-uri. De asemenea, sute de comentarii au fost favorabile și au cerut la rândul lor măsuri pentru îmbunătățirea calității infrastructurii din România.

Zece persoane au murit și șapte persoane au fost rănite după ce un tir și un microbuz s-au lovit în localitatea ialomițeană Sfântu Gheorghe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×