Protestul lui Ştefan Mandachi a avut ecou şi peste graniţe! Ce a scris BBC despre #șîeu

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 11:35
Protestul lui Ştefan Mandachi a avut ecou şi peste graniţe! Ce a scris BBC despre #șîeu GALERIE FOTO
Protestul lui Ştefan Mandachi a avut ecou şi peste graniţe!

Protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, privind autostrăzile din România a adunat mii de oameni din toată țara pentru o zi, vineri, 15 martie, la ora 15:00, în cadrul campaniei ”România vrea autostrăzi”.

Protestul lui Ștefan Mandachi a avut ecou și peste granițe

La inaugurarea singurului metru de autostradă din Moldova, afaceristul a spus: „Nu mă voi lecui, nu mă voi linişti, până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina. Avem o şansă unică să restartăm România acum”, iar vorbele și inițiativa sa au avut ecou atât în țara, cât și în afară. Despre recentul eveniment a scris și BBC, intitulând manifestația astfel: ”Cea mai mică autostradă din lume denaturează o națiune”. „Un antreprenor a construit un metru de autostradă în nord-estul României pentru a protesta față de infrastructura de autostrăzi a țării sale”, după cum au început cei de la BBC.

Fenomenul gândit de Ștefan Mandachi, în vârstă de 33 de ani, ce deține un lanț de restaurante fast-food, a dus la o campanie care a durat săptămâni, a provocat agitație și a ajuns la un punct culminant vineri, lucru care a uluit străinii. După ce au descris evenimentul, au amintit că România are una dintre cele mai scurte rețele de autostrăzi din Uniunea Europeană, cu doar 806 kilometri(500 de mile) în întreaga țară, în ciuda faptului că are o masă aproape egală cu cea a Regatului Unit.

Protestul lui Ştefan Mandachi a avut ecou şi peste graniţe! Ce a scris BBC despre #șîeu
Strâinii, uluiți de impactul campaniei #șîeu

BBC a scris despre #sîeu

Traficul a fost blocat, iar România s-a oprit preț de 15 minute. Mass-media a fost pe fază, un avion mic zbura deasupra manifestanților cu un banner pe care scria același mesaj, în timp ce Mandachi striga uluit :”Simt că suntem uniți! Nu am mai trăit niciodată un moment de solidaritate între toți românii.”

Protestul lui Ştefan Mandachi a avut ecou şi peste graniţe! Ce a scris BBC despre #șîeu
”Simt că suntem uniți!”

Campania a condus la discuții serioase în întreaga țară. „Politicienii vin la putere și spun că vor construi 1000 de autostrăzi în cinci ani. Nu este posibil chiar și cu cea mai bună capacitate tehnică din partea tuturor celor implicați”, a spus Ionuț Curea, directorul Asociației Pro Infrastructură, un ONG care monitorizează proiecte majore de autostrăzi din România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×