România se oprește pentru 15 minute azi, 15 martie. Protestul #șîeu a luat amploare. Mai multe firme și români s-au alăturat mișcării

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
15/03/2019, 12:36
România se oprește pentru 15 minute azi, 15 martie. Protestul #șîeu a luat amploare. Mai multe firme și români s-au alăturat mișcării GALERIE FOTO
România vrea autostrăzi

România se oprește astăzi, 15 martie, pentru 15 minute. Protestul #șîeu, programat la ora 15.00, a luat amploare după ce zeci de firme, instituții, sindicate și mii de români s-au alăturat inițiativei omului de afaceri Ștefan Mandachi. Pe pagina evenimentului, 8.500 de persoane anunță că vor lua parte la protest.

România se oprește pentru 15 minute azi, 15 martie. Protestul #șîeu a luat amploare. 15 minute de pauză

În firmele și instituțiile care au anunțat că sunt solidare cu Ștefan Mandachi, activitatea se va opri timp de 15 minute. Printre acestea se numără Consiliul Județean Brașov și primăriile din Iași, Brașov și Târgu Jiu. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a decalarat că nu doar Moldova, ci toată țara are nevoie de autostrăzi.

„Trebuie să atragem atenţia asupra necesităţii construirii de autostrăzi. Aşa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importantă, Autostrada Moldova, ci toată ţara are nevoie de reţea de autostrăzi, pentru că avem nevoie să ne dezvoltăm în primul rând. Ecoul nu cred că va fi de o rezonanţă mare pentru că despre această necesitate se vorbeşte de prea multă vreme”, a declarat Mihai Chirica, la Digi FM.

Cine este Ștefan Mandachi, românul care și-a făcut singur autostradă în Moldova
Ștefan Mandachi, românul care și-a făcut singur autostradă în Moldova

Cine mai participă la protest

Sindicaliștii de la ROMATSA și cei din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, dar și fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” au decis să se alăture protestului de astăzi. La ora 15.00, omul de afaceri Ștefan Mandachi va inaugura, în localitatea suceveană Cumpărătura, primul metru de autostradă din Moldova, construit din fonduri proprii, într-o singură zi.

„Aștept sucevenii să vină, să le arătăm românilor cât suntem de ospitalieri, cum sunt bucovinenii. Vreau să vină toată Suceava alături de noi. Adică avem oameni care vin din Suedia, Danemarca, America, Anglia care vin la Suceava pentru acest eveniment și ar fi culmea să vină zeci de mii de oameni din țară și să nu vină câteva zeci de mii de oameni din Suceava. Deci, vă aștept suceveni să veniți”, a declarat omul de afaceri, înaintea protestului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×