Ce a făcut șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ialomița înainte de tragedie. Bărbatul voia să ajungă cât mai repede acasă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 11:44
Ce a făcut șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ialomița înainte de tragedie. Bărbatul voia să ajungă cât mai repede acasă
Șoferul TIR-ul a oprit să bea o cafea cu scurt timp înainte de accident. Sursa foto: observator.tv

Zece persoane au murit și alte șapte au fost rănite grav după ce șoferul unui TIR a intrat într-un microbuz în care se aflau 16 persoane. Accidentul cumplit pentru care s-a activat Planul Roșu a avut loc în această diminețaă în Ialomița. Se pare că șoferul TIR-ului se grăbea să ajungă acasă și a oprit cu puțin timp înainte de a provoca accidentul rutier.

Șoferul TIR-ului a oprit cu doar câteva minute înainte de accident

Bărbatul care conducea TIR-ul plin cu pene de pasăre a plecat în după-amiaza zilei de vineri, 4 octombrie, din Târgu-Jiu și trebuia să ajungă la Ciulnița. Șoferul TIR-ul se pare că se grăbea să ajungă acasă. Potrivit unor informații obținute de Antena 3 bărbatul care a provocat carnagiul din Ialomița a oprit cu doar câțiva kilometri înainte de locul accidentului. Se pare că șoferul TIR-ului și-a cumpărat o cafea. Șoferul TIR-ului a pierdut controlului volanului într-o curbă periculoasă și a intrat pe contrasens unde a lovit microbuzul care circula regulamentar.

Ancheta cumplitului accident care s-a produs între Slobozia și Urziceni, în județul Ialomița, în care și-au pierdut viața 10 persoane, iar alte 7 sunt rănite grav este abia la început. Polițiștii trebuie să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat, dar situația este îngreunată din cauza faptului că ambii șoferi au murit pe loc. „Cercetările sunt îngreunate deoarece ambii şoferi au decedat”,a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu, scrie digi24.ro. 

10 persoane au murit și 7 au fost rănite grav
Șoferul TIR-ului a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă. Sursa foto: b1.ro

Autoritățile au activat Planul Roșu în urma carnagiului din Ialomița

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat că a fost activat Planul Roșu de intervenție, dar după trei ore a fost dezactivat. Se pare că este cel mai grav accident petrecut anul acesta. Polițiștii urmează să stabilească ce viteză aveau TIR-ul și microbuzul în momenul producerii accidentului. Anchetatorii sosiți la fața locului iau în calcul faptul că zona carosabilă era umedă.

Circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers timp de câteva ore bune. Ulterior, polițiștii au început să dirijeze traficul și circulația a fost reluată pe un singur sens de mers desfășurându-se alternativ.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×