Titi Aur, despre accidentul din Ialomița: „Nu se face nimic organizat pentru a se reduce numărul tragediilor”

Titi Aur, despre accidentul din Ialomița: „Nu se face nimic organizat pentru a se reduce numărul tragediilor”
Titi Aur a comentat accidentul care a avut loc în această dimineață în Ialomița *foto: promotor.ro

Pilotul de raliuri Titi Aur, cel care deține o școală de șofat defensiv și care a pledat mereu pentru responsabilitate pe drumurile publice, a oferit o primă reacție după accidentul care a avut loc în această dimineață pe DN 2A, în dreptul localității ialomițene Sfântu Gheorghe, între orașele Urziceni și Slobozia. Titi Aur a făcut încă o dată o pledoarie pentru responsabilitate la volan.

Titi Aur, despre accidentul din Ialomița: „Nu s-au respectat regulile de circulație”

Titi Aur susține că iresponsabilitatea la volan este principala cauză pentru accidentul care a avut loc în această dimineață în județul Ialomița: „Din păcate încă o tragedie. Nu se face nimic organizat pentru a reduce numărul unor astfel de tragedii. Nu a fost un drum dificil. Este un drum normal, doar că toți cei care conduc trebuie să înțealeagă că e un drum periculos și că li se poate întâmpla orice. Pentru a conștientiza trebuie să li se facă protecția muncii, ca în orice meserie. Singura meserie din România unde nu se face protecția muncii este șoferia. Așa șoferii ar conștientiza. Indifirent cine e vinovat, nu s-au respectat regulile de circulație. Tragedia s-a întâmplat”, a spus pilotul.

Multiplul campion national la raliuri a explicat care sunt riscurile la care te supui, în funcție de viteza pe care o ai când conduci: „Peste 30-40 km/ oră, dacă nu porți centură poți să ai leziuni fatale, răni grave. Dacă ai centură și airbag poți scăpa până la 67 km/oră. Dacă microbuzul și TIR-ul aveau peste 70-80 km/ oră toată lumea moare sau au leziuni extrem de grave”, a declarat Titi Aur, pentru Antena 3.

Titi Aur a comentat accidentul care a avut loc în această dimineață în Ialomița
Titi Aur a comentat accidentul care a avut loc în această dimineață în Ialomița *foto: romaniatv.net

Cel mai grav accident din acest an pe șoselele din România

În dimineața zilei de sâmbătă un tir a intrat pe contrasens în apropiere de localitatea ialomițeană Sfântu Gheorghe și a izbit cu putere un microbuz care avea înăuntru 15 persoane, plus șoferul. După impact zece persoane au decedat și 7 au fost rănite, printre care se numără și ambii șoferi. A fost nevoie de planul roșu de intervenție din cauza numărului mare de victime. Traficul pe DN 2A a fost întrerupt timp de mai multe ore pentru a debarasa rămășițele automobilelor de pe suprafața carosabilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×