Accident extrem de grav și plan roșu de intervenție pe DN 2A, în Ialomița: 10 morți! Victimele lucrau la Mega Image. Mesajul lui Klaus Iohannis și al ministrului Transportului Video + Foto

Accident extrem de grav și plan roșu de intervenție pe DN 2A, în Ialomița: 10 morți! Victimele lucrau la Mega Image. Mesajul lui Klaus Iohannis și al ministrului Transportului Video + Foto GALERIE FOTO
Accident pe DN2A, între Urziceni și Slobozia. A fost nevoie de planul roșu de intervenție *foto: romaniatv.net

Imagini dramatice vin de azi dimineață, de la un accident teribil care s-a produs pe DN 2A, între orașele Slobozia și Urziceni. Un tir și un microbuz s-au ciocnit în dreptul localității ialomițene Sfântu Gheorghe, iar autoritățile au fost nevoite să activeze planul roșu de intervenție. A fost cel mai grav accident rutier care a avut loc în 2019 pe șoselele din România și s-a soldat cu decesul a 10 persoane și rănirea altor șapte.

UPDATE, ora 16.35: Ministrul Transporturilor a dat un mesaj referitor la tragedia din Ialomița, anunțând că vor urma razii în trafic pentru a depista firmele și șoferii care nu respectă legea. „Pentru că românii așteaptă de la noi, celor care ne pasă, soluții, mai ales în astfel de situații, am decis să convoc la ora 16 un comitet operativ cu toți factorii de decizie implicați pentru a lua măsurile necesare astfel încât asemenea tragedii să nu se mai repete. Va urma o perioadă de razii masive în trafic pentru a depista firmele de transport și șoferii care nu respectă legea, și vom aplica noi măsuri drastice în acest domeniu. Condoleanțe familiilor care trec printr-o grea încercare!”, a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.


UPDATE, ora 13.06: Klaus Iohannis a transmis un mesaj față de accidentul grav din Ialomița. „Azi dimineață am primit un mesaj cutremurător, care m-a înstristat foarte mult. Îmi pare foarte rău.Ce să înțelegem de aici? Înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a PSD a costă vieți de români. Avem nevoie de această infrastructură”, a spus Klaus Iohannis la Iași, care a promis că un guvern PNL va face autostrada cerută de moldoveni. „Ideea cu autostrada nu e doar o ambiție politică, nu e în niciun caz un moft. Acum, în secolul mobilității, avem nevoie de autostrăzi”, a punctat președintele.


UPDATE, ora 11.36: Mega Image anunță că victimele accidentului erau angajate la lanțul de magazine: „Anunțăm cu regret faptul că, în dimineața zilei de astăzi, am pierdut opt colegi și alti șapte sunt răniti în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019. Din primele informații transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, accidentul a fost provocat de faptul că, șoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegele noastre. Suntem alături de familiile îndurerate și le vom sprijini în toate demersurile necesare”, au transmit reprezentanții magazinului, pe Facebook.


UPDATE, ora 11.00: Sorina Pintea, anunț despre cei răniți în accident: „Pot să vă dau detalii despre victimele  care au ajuns la București, respectiv la Bagdasar Arseni și la Floreasca. La spitalul Bagdasar Arseni avem o pacientă de 42 de ani, care în aceste momente este în sala de operații pentru o ruptură de splină. Ea va rămâne internată la  secția de chirurgie generală. O altă pacientă de 30 de ani, a cărei stare este stabilă.

Ea va rămâne probabil internată pe  secția de chirurgie plastică, prezentând o plagă facială. Un al treilea pacient urmează să sosească de la Slobozia, cu elicopterul, pentru că acolo a fost operat pentru o factură de splină, dar pentru că prezintă o fractură de coloană vertebrală, va fi adus la spitalul de aici. 

La spitalul Floreasca se află internate două paciente, una de 39 de ani cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, care a intrat direct în operație pentru că era instabilă hemodinamic. În acest moment, este stabilă și va merge la computer tomograv pentru investigații complete. 

Pacienta a doua, 45 de ani, este stabilă, dar va merge în Terapie Intensivă, pentru că prezintă un politraumatism, un traumatism cranio cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu este foarte bună”,a declarat Sorina Pintea, în direct, la Antena 3. 


UPDATE, ora 09:00 Circulația a fost reluată pe un singur fir, în apropiere de locul accidentului, după mai bine de trei ore. Conform primelor informații, șoferul TIR-ului a pierdut controlul volanului și a lovit microbuzul. O ipoteză luată în calcul este accea conform căreia șoferul TIR-ului a adormit la volan.


Plan roșu de intervenție după un accident între Slobozia și Urziceni

Accidentul a avut loc în jurul orei 5 dimineața, după ce autotrenul a intrat pe contrasens și s-a izbit de microbuz. Ambii șoferi s-au numărat printre victime. Inițial a fost vorba de nouă persoane care au murit, dar a zecea victimă s-a înregistrat după ce o persoană a suferit un stop cardio-respirator în drum spre București. S-a încercat resuscitarea victimei la fața locului, dar din păcate fără succes.

Secretarul de stat MAI și directorul ISU, Raed Arafat, a afirmat că planul roșu de intervenție a fost dezactivat după aproape trei ore de la declanșare. Ultimul bilanț arată că după accidentul de pe DN 2A s-au înregistrat zece persoane decedate și 7 răniți, arată Digi 24.

Imaginile surprinse de presa locală, dar și fotografiile (VEZI GALERIE FOTO) arată cât de dificilă a fost intervenția de azi-dimineață. Atât tirul cât și microbuzul arată precum niște fiare contorsionate. Răniții se află acum internați la spital, trei la Slobozia, unul la Urziceni și patru către Spitalele Bagdasar Arseni și Floreasca din București. Acesta a fost cel mai grav accident de pe șoselele din România în 2019!

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×