STB și Metrorex, program oficial de Revelion! Există tramvaie care vor circula toată noaptea dintre ani

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 13:06
STB și Metrorex, program oficial de Revelion! Există tramvaie care vor circula toată noaptea dintre ani GALERIE FOTO
Metrourile vor circula toată noaptea dintre ani. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

STB și Metrorex au anunțat programul oficial de Revelion! Cele două companii au precizat orarul mijloacelor de transport în comun pentru ultima zi a anului. Astfel, tramvaiele de pe liniile 1, 10 și 41 și metrourile vor vircula întreaga noapte dintre ani.

STB și Metrorex, program oficial de Revelion!

Mai exact, în noaptea de Revelion, STB SA va asigura transportul public pe liniile de tramvai 1, 10 și 41, menținând astfel pentru călători un serviciu pe relațiile cele mai solicitate, pe inelul principal de circulație din București, precum și între zona de Vest și cea de Nord ale Capitalei.

Trebuie specificat că tramvaiele liniei 41 vor circula la intervale de 30 de minute, iar cele ale liniilor 1 și 10, la 40 de minute. Mai mult de atât, publicul călător poate utiliza autobuzele tuturor liniilor de noapte.

Există tramvaie care vor circula toată noaptea dintre ani

În zilele de 1 și 2 ianuarie 2020, liniile STB SA vor fi adaptate la programul unei zile de duminică. Trenurile de metrou vor circula, în noaptea de Revelion, între orele 00:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 pâna la ora 5:00 la un interval de 20 minute, potrivit Metrorex.

În zilele 30, 31 decembrie 2019 precum și pe 3, 4 ianuarie 2020, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) și Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 7 minute, pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

În 1 și 2 ianuarie 2020, pe toate magistralele de metrou, trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end și sărbători legale.

Metrorex a mai anunțat că va introduce trenuri suplimentare în funcție de fluxul de călători. Vă readucem aminte că instituția estimează pierderi de 102,8 milioane lei în acest an, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019.

Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei. Compania estimează totodată venituri totale de 923,95 milioane lei în acest an, comparativ cu 1,991 miliarde lei, cât îşi bugetase în proiectul de buget de la începutul anului.

Compania şi-a planificat cheltuieli cu investiţiile în sumă de 504,79 milioane lei. În proiectul iniţial privind bugetul de venituri şi cheltuieli erau prevăzute cheltuieli cu investiţiile de 1,051 miliarde lei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×