Metrorex, anunţ oficial! Se scurtează perioada de așteptare a trenurilor

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/10/2019, 20:17
Metrorex, anunţ oficial! Se scurtează perioada de așteptare a trenurilor
Se scurtează timpul de așteptare a trenurilor, anunță Metrorex. Sursa foto: romaniatv.net

Vești bune pentru locuitorii Capitalei care circulă cu metroul. Ca urmare a lucrărilor de înlocuire a căii de rulare pe Magistrala 2, timpul de așteptare a trenurilor se va reduce semnificativ, după cum anunță Metrorex.

Metrorex anunță reducerea timpului de așteptare a trenurilor

Mai concret, prin vocea directorului general Marin Aldea, compania care administrează întreaga rețea de transport subteran îi informează pe bucureșteni că în cel mai scurt timp va fi demarat proiectul care vizează îmbunătățirea circulației pe Magistrala 2 Berceni-Pipera. Totodată, durata de succesiune a trenurilor ar putea ajunge la mai puțin de două minute.

Înlocuirea căii de rulare pe Magistrala 2 este un proiect care cuprinde mai multe componente. Este vorba despre îmbunătăţirea sistemului de transport pe Magistrala 2 Berceni – Pipera cu cele trei componente: trenuri noi care funcţionează deja pe magistrala a doua, accesul de la Tineretului pus în funcţiune în primăvara acestui an şi înlocuirea căii de rulare. Durata de succesiune între trenuri se va reduce de la trei minute la aproape două minute sau chiar mai puţin de doua minute”, anunță directorul Metrorex.

Proiectul ar urma să fie gata în patru ani de la demararea lucrărilor. Sursa foto: romaniatv.net
Proiectul ar urma să fie gata în patru ani de la demararea lucrărilor. Sursa foto: romaniatv.net

Proiectul este abia în procedura de achiziție

Trebuie să ne înarmăm, însă, cu foarte multă răbdare, întrucât proiectul se află abia în procedura de achiziție, urmând ca în cel mai scurt timp să fie organizată licitația prin SiCAP. În aceste condiții, a fost fixat un termen de patru ani de la momentul demarării lucrărilor.

Suntem în procedura de achiziţie pentru că am avut discuţii cu ANAP-ul cu privire la criteriile de selecţie. Împreună cu ANAP-ul am stabilit ultimele detalii şi cât de curând va fi încărcată în sistemul electronic de achiziţii publice. Termenul este de patru ani de la începerea lucrărilor de realizare”, a mai spus Marin Aldea, prezent la deschiderea evenimentului Zilele Feroviare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×