Anunțul făcut de Metrorex. Când vor începe lucrările la linia de metrou către aeroportul Otopeni

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 19:20
Anunțul făcut de Metrorex. Când vor începe lucrările la linia de metrou către aeroportul Otopeni GALERIE FOTO
Magistrala de metrou care va ajunge la Aeroportul Otopeni va avea sase statii

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit despre linia de metrou care urmează să fie construită între gara de Nord și Aeroportul Otopeni și în ce stadiu se află documentația pentru această magistrală! Cuc a postat un mesaj pe Facebook prin care a anunțat că documentaţia privind proiectarea şi execuţia liniei de metrou spre aeroportul Otopeni, Lotul 1, va fi urcată de Metrorex de SEAP/SICAP, la începutul săptămânii viitoare.

Magistrala de metrou spre Aeroportul Otopeni va avea șase stații

 „În primele zile ale săptămânii viitoare, Metrorex va urca, în SEAP/SICAP, documentaţia privind proiectarea şi execuţia proiectului ‘Legătură reţele de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni’ – magistrala M6, Lotul 1 staţiile 1 Mai – Tokio”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că Autoritatea pentru Reformă Feroviară a finalizat documentaţia privind achiziţia primului lot de 40 de rame regionale, destinate operatorilor de transport feroviar de călători, documentaţie ce va fi urcată în Sistemul Electronic SEAP/SICAP, în prima parte a săptămânii următoare.

metrou Otopeni
Proiectul de metrou Otopeni prevede achizitia a 12 garnituri de metrou

Uniunea Europeană a alocat 517 milioane de euro pentru acest proiect

Conform unui comunicat al Executivului comunitar, cofinanţarea europeană este destinată construcţiei unei secţiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri cât urmează să aibă la final Magistrala 6 de metrou (Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni) din Bucureşti. Aceasta va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străuleşti).

Bucureștenii vor avea șase noi stații de metrou, între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa, acolo unde urmează să fie amplasată staţia Tokyo. Proiectul mai prevede și achiziţionarea a 12 garnituri de metrou, fiecare cu câte şase vagoane. Lucrările la M6, secţiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an, dacă toate avizele vor fi eliberate la timp.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×