Statul vine cu reduceri pentru cei care își plătesc datoriile! Până când poți beneficia de reduceri!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/10/2018, 21:40
Statul vine cu reduceri pentru cei care își plătesc datoriile! Până când poți beneficia de reduceri!
Reducere la plata datoriilor! Statul ofera bonificatii de 10%!

Statul vrea să ofere reduceri celor care își plătesc restanțele la plata asigurărilor de sănătate din ultimii ani! Este vorba despre reduceri la plata asigurărilor de sănătate din 2014, până acum. Statul încearcă astfel să mai strângă ceva fonduri.

În același timp, se vorbește despre scutirile din rândul celor din IT, care ar putea liua sfârșit de anul viitor, așa că salariile angajaților din domeniul IT ar putea să scadă! În prezent, aceștia sunt scutiți de la plata impozitului pe venit.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Datorii mai mici cu 10% pentru cei care plătesc până pe 31 martie 2019

În multe dintre cazurile de neplată a contribuțiilor, oamenii nici măcar nu au fost înștiințați că ar avea vreo datorie. Persoanele fizice care obţin venituri extra-salariale şi nu au achitat impozitele pentru sănătate pentru perioada 2014-2017 ar putea primi o reducere de 10% la plata acestora. Asta doar dacă achită aceşti bani până la 31 martie anul viitor. Bonificaţia se acordă şi celor care au obţinut venituri din profesii liberale, din chirii sau dividende anul trecut şi plătesc până la mijlocul lunii decembrie. Măsurile sunt prevăzute într-o ordonanţă de urgenţă publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe.

”Vedem deja că în acest proiect de ordonanţă de urgenţă regăsim exact a treia categorie menţionată în zona de restructurare sau amnistie fiscală persoanele fizice care beneficiază de o astfel de bonificaţie. Ca să poată fi cineva executat sau sancţionat trebuie să existe decizii de impunere, ANAF nu a emis decizii de impunere din perspectiva sumelor trecute 2014 – 2017 şi practic termenul acesta din legislaţia primară din ordonanţă vine să stabilească în avans un termen de plată 15 decembrie 2018”, spune Daniel Anghel – consultant fiscal PwC.

Citește și Johnny Depp este nevoit să-şi vândă proprietăţile pentru a scăpa de datorii!

Citește și Amnistia fiscală, adoptată în octombrie! Ce beneficii au persoanele fizice!

Totodată, analiştii fiscali spun că scutirea de impozit pe venit pentru angajaţii din IT şi cercetare-dezvoltare ar putea să nu mai fie aplicată de anul viitor. Asta în lipsa unui act normativ care să prelungească această scutire. Ceea ce înseamnă că unele lefuri s-ar putea diminua.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×