Statul oferă 500 de euro pentru angajați în 2019. Care sunt condițiile

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 13:57
Statul oferă 500 de euro pentru angajați în 2019. Care sunt condițiile GALERIE FOTO
Statul oferă 500 de euro pentru angajați în 2019. Care sunt condițiile

Printre atâtea vești total neplăcute de la aleșii României, avem și unele bune acum, la final de 2018! Unii dintre angajați vor primi minimum 500 de euro de la stat în 2019. Acest lucru este prevăzut în OUG privind introducerea unor noi taxe, care a fost adoptată vineri seara. În ședința de acum două zile au fost făcute numeroase modificări, printre care se numără: Pilonului II de pensii, dar și introducerea „taxei pe lăcomiei”, care a fost redenumită drept „pe activele instituțiilor bancare”.

În cazul plafonărilor de prețuri, acestea vizează gazele și energia electrică pentru consumatorii casnici și industriali. Tarifele la gaze și curent electric vor fi plafonate timp de trei ani, începând din primăvara anului viitor. De asemenea, s-a impus o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie.

Statul oferă 500 de euro pentru angajați în 2019. Care sunt condițiile

Gata cu suspansul în legătură cu cine sunt, de fapt, angajații care vor primi o sumă frumușică de la stat! Controversata OUG prevede şi majorarea salariului minim în construcţii până la 500 de euro net. Această creștere este combinată cu scutirea de impozit şi taxe pe salarii pentru angajaţii din acest sector, titrează jurnaliștii de la Capital.

Vă reamintim că Pilonul II de pensii devine opțional începând cu 2019, în sensul că oamenii vor putea să contribuie doar la sistemul administrat de stat. „Nu-i obligă nimeni pe cei care doresc să rămână în Pilonul II să se mute în Pilonul I, dar vor avea opţiunea aceasta”, a spus Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unui interviu.

Angajatul unei companii, aflat în biroul său în timpul serviciului

O altă modificare adusă de celebra OUG adoptată vineri, 21 decembrie, prevede ca orele suplimentare să nu mai fie plătite, iar accizele la țigări să crească de la 1 ianuarie 2019. Una dintre reacțiile venite din partea politicienilor după adoptarea acestei ordonanțe aparține fostului ministru al Sănătății. Vlad Voiculesc a transmis public un mesaj tranșant lui Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov, consilierul premierului României. Cei doi au fost numiți de fostul ministru al Sănătății: „doi clovni, groparii economiei românești”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×