În textul controversatei Ordonanțe a fost specificat de către Guvern că deficitul bugetar pe 2019 depăşea pragul de 3% din produsul intern brut în cazul în care nu erau introduse noile taxe. Printre măsurile incluse în OUG se numără: plafonarea sporurilor, faptul că angajații nu vor mai fi plătiți pentru orele suplimentare muncite, iar taxa pe țigări crește în 2019.
„Ne încadrăm și în deficitul asumat și va fi mult sub 3%. Eu îmi doresc foarte clar ca România să arate față de partenerii internaționali că luăm acele măsuri de reducere a deficitului. Avem și o ordonanță de măsuri care vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie, fie cu prorogări de termene, fie de alte măsuri„, a declarat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la începutul acestei luni, înainte să anunțe mult criticata OUG.
Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURIOUG: orele suplimentare nu se mai plătesc, iar taxa la țigări crește
Din păcate sau din fericire, depinde de fiecare angajat… orele suplimentare nu se mai plătesc începând de la 1 ianuarie 2019, ci se compensează în zile libere. Tot începând cu prima zi a anului viitor, taxa la țigări crește cu 8%. În ordonanța adoptată se arată faptul că acciza la mia de țigarete va crește de la 448,74 lei la 483,74 lei începând cu 1 ianuarie 2019. De altfel, în fiecare an vor exista creșteri ale accizei, urmând ca în 2022 acestea să atingă 539,58 lei pe mia de țigarete, nivel cu 20% mai mare față de cel existent pe anul 2018, relatează libertatea.ro.

„Pentru păstrarea echilibrelor bugetare sunt necesare unele măsuri menite să mențină volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea condiționalităților asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce privește nivelul deficitului bugetar”, se arată în textul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind privind introducerea unor noi taxe.
Printre măsurile prezentate de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se numără înființarea unui fond pentru dezvoltarea a 31 de stațiuni balneare cu 310 milioane de lei, a unui fond de dezvoltare și investiții pentru comunitățile locale și universități, fond care este gestionat de Comisia de strategii și prognoză, un mecanism de protejare a populației și firmelor prin impozitarea activelor băncilor în cazul unui ROBOR mai mare de 2%.
- Ilie Năstase, viață amoroasă zbuciumată! Câte soții a avut fostul mare tenismen român
- Ana Morodan a fost deconspirată! Ce obicei bizar are „Contesa Digitală”
- La asta sigur nu te-ai fi așteptat! Un papagal latră laolaltă cu câinii pentru a proteja casa stăpânului VIDEO
- Mihaela Rădulescu le răspunde subtil celor care o critică: „Câtă energie consumăm judecând”
- Ce norocos! A câștigat o avere la loterie cu un bilet de doar 3 lei! Cum a fost posibil?