Stațiunea Vârful lui Roman din Vâlcea, izolată de 5 zile. Zăpada de pe munte depășește un metru

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 16:07
Stațiunea Vârful lui Roman din Vâlcea, izolată de 5 zile. Zăpada de pe munte depășește un metru
Zeci de turiști au rămas blocați într-o stațiune montană din Vâlcea. Sursa foto; pixabay.com

O stațiune montană din Vâlcea este izolată de cinci zile din cauza viscolului și zăpezii masive care a căzut în ultima perioadă. Reprezentanții stațiunii Vârful lui Roman spun că autoritățile au închis drumurile, în loc să deszăpezească.

Zeci de oameni izolați într-o stațiune montană din județul Râmnicu-Vâlcea

Zeci de turiști au rămas izolați în stațiunea Vârful lui Roman din Vâlcea după ce viscolul a răscolit zăpada și a închis toate drumurile. Alte zeci de persoane și-au anulat rezervările de frică să nu rămână blocați din cauza vremii nefavorabile. Pe Vârful lui Roman sunt circa 40 de pensiuni, cabane şi case de vacanţă.

Managerul unei pensiuni, Liviu Ghiță, spune că situația este una gravă pentru că nu există curent electric, iar generatoareale de rezervă abia fac față pentru că combustibilul este și el pe terminate. În stațiune sunt izolați de cinci zile turiști și angajați ai cabanelor din zona respectivă.

Drumul este închis pe o distanță de 15 kilometri

Drumul de acces către stațiunea din Vâlcea este închis de sâmbătă seară, 14 decembrie. Așadar pe o distanță de 15 kilometri, din localitatea Horezu până la Vârful lui Roman, drumul a fost închis de autorități din cauza viscolului puternic.

„Nimeni nu are acces în momentul ăsta. Drumul este închis, legal. Noi avem cabanieri permanenţi acolo. Am fost nevoiţi să urcăm pe schiuri ca să le ducem acolo şi combustibil, şi mâncare sau să facem schimbul de cabanieri, să mergem kilometri întregi. (…)

Domnul Sărdărescu (n.r. primarul localităţii Horezu) aşa ştie, închide drumul şi a rezolvat toate problemele. Nici măcar porţiunea de drum care zice că e a primăriei nu vrea să o deszăpezească”, a declarat Liviu Ghiţă, scrie stiripesurse.ro.

Care este explicația primarului din Horezu legat de închiderea drumului

Proprietarii pensiunilor sunt nevoiți să meargă pe schiuri pentru a aduce proviziunii în stațiune, dar și pentru a alimenta generatoarele.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a avut un răspuns de-a dreptul halucinant. Edilul a spus că nu a deszăpezit drumul către stațiune pentru că doar o parte aparține primăriri, iar cealaltă aparține Obștei Horezu. Nicolae Sărdărescu a spus totuși că va trimite utilaje pentru a lua zăpada de pe carosabil.

„Sus e zăpada de un metru şi ceva. Se va putea urca peste două zile pentru că băgăm utilajele. Nu înţelegeţi că nu e zona noastră, sus? Drumul primăriei e jos faţă de staţiune.

Dacă deszăpezesc drumul, oamenii ăia unde se duc? Mai sunt 7 km până sus. Sus este drum forestier. Este al Obştei”, a declarat primarul oraşului Horezu.

Ca situația să fie și mai aberantă, președintele Obştei Horezu, Marcel Bogorodea, a replicat că primarul din Horezu ”vorbește din cărți” pentru că Obștea nu are drum. În plus, Marcel Bogorodea a mai adăugat că Primăria Horezu trebuia să asigure căi de acces atunci când a dat autorizații de construire.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×