Statele Unite, focar de coronavirus! Posibil 100 de mii de cazuri numai în Ohio

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 18:02
Statele Unite, focar de coronavirus! Posibil 100 de mii de cazuri numai în Ohio GALERIE FOTO
Case din Ohio, stat din Statele Unite ale Americii. Sursa foto - hepta.ro

Statele Unite, focar de coronavirus! Americanii au ajuns la un număr impresionant de persoane infectate. Astfel, numai în Ohio ar fi deja peste 100.000 de persoane care au noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de o responsabilă sanitară din acest stat din nordul Statelor Unite.

Statele Unite, focar de coronavirus!

Vorbind într-o conferinţă de presă alături de guvernatorul Mike DeWine, directorul departamentului de sănătate din Ohio, Amy Acton, a declarat că statul înregistrează cazuri de transmitere „comunitară” a virusului, adică local, în cadrul populaţiei, şi nu prin intermediul persoanelor care au călătorit în zone infectate.

„Din câte ştim despre modul în care funcţionează transmiterea comunitară, cel puţin 1% din populaţia noastră este purtătoare a virusului azi în Ohio”, a precizat Amy Acton.

Posibil 100 de mii de cazuri numai în Ohio

„Avem 11,7 milioane de locuitori. Deci, făcând calculul, aceasta ar însemna 100.000. Vă poate da o idee despre modul în care virusul se răspândeşte, şi se răspândeşte rapid ”, a completat ea.

Totuși, în prezent, în Ohio au fost identificate doar cinci cazuri de Covid-19, iar 52 sunt în curs de investigare. Numărul de teste realizate în acest stat, la fel ca peste tot în Statele Unite, este deocamdată foarte limitat.

Statele Unite au raportat până în prezent 1.700 de cazuri de contaminare şi 40 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

„Ştim că aceste numere vor continua să crească”, a declarat guvernatorul DeWine, vorbind despre o situaţie de „criză”. El a ordonat interzicerea adunărilor de peste 100 de persoane şi închiderea şcolilor timp de trei săptămâni în Ohio.

De altfel, lumea începe să strâmbe din nas legat de felul în care este gestionată criza coronavirusului în SUA. Candidaţii democraţi la Casa Albă Joe Biden şi Bernie Sanders au criticat dur gestionarea de către Donald Trump a pandemiei noului coronavirus, denunţându-i ”incompetenţa” şi ”recursul la xenofobie”

Cei doi septuagenari aflaţi în cursă în vederea înfruntării miliradarului republican în noiembrie au vrut să dea alocuţiunilor lor un aer prezidenţial, exprimându-se amândoi în faţa unor steaguri americane

Experţi sanitari au reproşat autorităţilor faptul că au minimalizat criza şi că au întârziat în punerea la punct a testelor de depistare.

”Eşecul administraţiei în privinţa testelor este colosal. Acesta este un eşec în pregătire, conducere şi implementare”, a reacţionat Joe Biden la Wilmington, oraşul său, în statul Delaware

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×