Start joc în Programul Rabla! Orban: „Cel mai probabil în luna martie”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 17:53
Start joc în Programul Rabla! Orban: „Cel mai probabil în luna martie” GALERIE FOTO
Programul Rabla începe în luna martie. Sursa foto - facebook

Start joc în Programul Rabla! Premierul Ludovic Orban a anunțat că programul va continua în acest an şi că va avea loc ”cel mai probabil în luna martie” pentru a încuraja producătorii autohtoni de automobile care asigură o mare parte din exporturile României.

Start joc în Programul Rabla!

Ludovic Orban a declarat că Programul Rabla şi Programul Rabla Plus vor fi finanţate în acest an. ”Vor fi finanţate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls în special pentru producătorii din România.

Industria auto din România are procent foarte important din PIB, de asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, ori aici este nevoie de acest stimulent pentru a creşte practic producţia internă”, a declarat Orban

„Cel mai probabil în luna martie”

De asemenea, în cadrul Programului Rabla vor fi alocate finanţări şi pentru automobilele electrice.

”Vom continua programul Rabla Plus care a fost început şi în 2019. Nu s-au achiziţionat foarte multe maşini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat şi pentru maşinile electrice”, a mai spus Orban.

Și Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că programul Rabla clasic va fi lansat în luna martie.

„Pentru Rabla clasic ne-am luat angajamentul că vom avea 60.000 de vouchere pe care le vom oferi cetăţenilor pentru achiziţionarea de autoturisme păstrând aceleaşi valori ca în anul trecut.

Pentru Rabla plus, bugetul pentru acest an creşte de la 95 milioane la 140 milioane (lei n.red.), urmând ca în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare, să finanţăm minim 3.000 de maşini electrice.

Se păstrează ca anul trecut valoarea de minim 10.000, iar dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge până la 11.350 euro.

Aş vrea să spun că este cea mai mare valoare a a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa şi mă bucur foarte mult că Guvernul Ludovic Orban susţine modernizarea parcului auto din România şi ne dorim să creştem de la an la an”, a spus ministrul Costel Alexe.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×