Costel Alexe, ministrul Mediului, veste bună pentru șoferi! Fără taxă auto nouă pentru mașinile second hand

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 12:46
Costel Alexe, ministrul Mediului, veste bună pentru șoferi! Fără taxă auto nouă pentru mașinile second hand GALERIE FOTO
Ministrul Mediului, Costel Alexe spune că nu va există o nouă taxă auto. Sursa foto - ANDREA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Costel Alexe, ministrul Mediului le-a transmis o veste bună șoferilor! Acesta a anunțat că Guvernul nu va implementa în 2020 o nouă taxă auto pe mașinile second-hand importate. Ministrul a mai precizat că, săptămânal, i se semnalează sute de probleme de mediu.

Costel Alexe, ministrul Mediului, veste bună pentru șoferi!

„În opinia mea a fost o sarabandă a taxelor auto în România încă din 2007. Iar această sarabandă i-a costat exlusiv pe români. Banii luați prin taxe care au încalcat dreptul comunitar au ajuns înapoi la populație dupa foarte mulți ani.

Cele 3-4-5 formule încercate, câte au fost, au intrat în gravă contradicție după cum a menționat și premierul cu directivele europene. Eu cred că o asemnea măsură trebuie gandită bine și întoarsă pe toate fețele.

Fără taxă auto nouă pentru mașinile second hand

Trebuie să informam cetățenii că, până acum, nicio formulă nu a reușit, de aceea nu cred, cum a declarat și premierul, că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată”, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

De remarcat că taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007 . Atunci, Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement. ANAF a anunțat în septembrie că a restituit banii către populație.

 „În momentul de față nu avem în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor un draft de proiect despre o nouă posibilă taxă auto.

Sunt doar drafturi de lucru fie la Minister fie la Administrația Fondului de Mediu, dar în momentul acesta nu s-a facut nimic concret în acest sens. Anul acesta cu siguranță excludem pentru că asta a fost decizia Executivului”, a afirmat Alexe.

Ministrul Mediului a mai precizat că i se semnalează, săptămânal de către cetățeni, sute de probleme de mediu. „Cert este că eu personal, pe toate problemele de mediu pe care le are astăzi România, sunt de acord că poluatorul plătește.

Pentru că noi astăzi datorită faptului ca s-au închis ochii pe poluarea aerului, pe calitatea aerului, pe deșeuri avem foarte multe proceduri de infringement pe relația cu Comisia Europeană și foarte multe probleme de mediu pe care zeci, sute de cetățeni ai României mi le semnalizează săptămânal”, a declarat Costel Alexe.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×