Stare de urgență în România. Ce se întâmplă cu românii care vin în țară din Spania, Anglia și Germania

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 10:54
Stare de urgență în România. Ce se întâmplă cu românii care vin în țară din Spania, Anglia și Germania GALERIE FOTO
Românii din anumite zone pot fi trecuți direct în carantină. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Stare de urgență în România, drept pentru care s-au luat câteva măsuri excepționale. Între timp, Grupul de Comunicare Strategică precizează că nu există nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei, Angliei și Spaniei.

Stare de urgență în România

Inițial, secretarul de stat Nelu Tătaru anunțase că vor fi incluse în zona roșie și nordul Franței, dar și capitala Spaniei, Madridul. În cele din urmă s-a renunțat la această idee. Așadar, cetățenii români care vin din țările menționate mai sus, pot merge liniștiți acasă.

„O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Ce se întâmplă cu românii care vin în țară din Spania, Anglia și Germania

Trebuie să știți că până în acest moment, conform autorităților, zonele „periculoase” sunt Italia, regiunea Hubei din China, și orașul Daegu din Coreea de Sud. Acestea sunt considerate regiuni roșii, adică toți cei care vin din aceste zone sunt băgați în carantină.

Alte provincii din China continentală, Iranul, Coreea de Sud și districtul Heinsberg din Germania sunt considerate zone galbene, adică cei care vin din aceste zone intră în auto-izolare.

Autoritățile recomandă de asemenea testarea pentru COVID-19 a persoanelor simptomatice care au călătorit în ultimele zile în Franța, Spania sau alte zone din Germania

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Astfel, au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timişoara şi câte unul în Bucureşti, Cluj-Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 de ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, două dintre ele în Austria şi Germania.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×