ISIS, măsuri drastice din cauza pandemiei de coronavirus! Membrii sunt sfătuiți să renunţe la atacurile împotriva Occidentului

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 09:46
ISIS, măsuri drastice din cauza pandemiei de coronavirus! Membrii sunt sfătuiți să renunţe la atacurile împotriva Occidentului
Gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a luat câteva măsuri drastice din cauza pandemiei de coronavirus

Gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a luat câteva măsuri drastice din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit întreaga lume.

ISIS, măsuri drastice din cauza pandemiei de coronavirus

Conform Homeland Security Today, șefii ISIS le-au cerut tuturor membrilor să se spele mai des pe mâini în contextul pandemiei de coronavirus şi i-a sfătuit să nu călătorească în Europa, acestea fiind doar câteva dintre măsurile luate.

În ultimul newsletter al-Naba difuzat de organizaţia teroristă, mijloc de comunicare prin care membrii erau îndemnaţi să atace ţări occidentale, de această dată li s-a transmis ”să stea departe pentru moment de pământul cu epidemie”.

Membrii grupării teroriste sunt sfătuiţi ”să-şi pună toată încrederea în Allah şi să-şi găsească alinare în El pentru a se feri de boli”, dar şi ”să-şi acopere gura când cască sau strănută” şi să se spele mult mai des pe mâini.

Conducătorii ISIS le-au cerut celor care bănuiesc că au fost infectați cu COVID-19 să stea departe de regiunile controlate de gruparea teroristă pentru a proteja astfel sănătatea celorlalți. ”Membrii au sfânta obligație de a se proteja de îmbolnăvire și să evite apropiații”, se arată în comunicat.

Pandemia de coronavirus nu afectează regiunile controlate de ISIS

Conform al-Naba, pandemia afectează doar alte țări, iar minoritatea musulmană uigură din China nu a adus virusul în regiunile ISIS. Publicația a difuzat constant informaţii despre răspândirea noului virus încă de al începutul acestui an, când a scris că ”noul virus răspândeşte moarte şi teroare în China”.

Până acum, doar câteva cazuri au fost înregistrate în ţări din Africa, în care organizaţia este activă, războaiele continue nepermiţând să se afle dacă virusul s-a răspândit în Siria şi Yemen.

Cu toate acestea, mai multe cazuri au fost confirmate în alte ţări despre care ISIS spune că fac parte din aşa-numitul califat, printre care Afganistan, Algeria, Egipt, India, Indonezia, Irak şi Filipine.

Cercetătorii au făcut publice imagini microscopice cu temutul coronavirus, patogenul mortal care a luat mii de vieți și s-a răspândit în sute de țări de pe aproape toate continentele. Acum putem să vedem exact cum arată coronavirusul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×