Spitalul Militar din Focșani, închis 48 de ore din cauza coronavirusului. Două cadre medicale sunt infectate

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 11:32
Spitalul Militar din Focșani, închis 48 de ore din cauza coronavirusului. Două cadre medicale sunt infectate
Încă o unitate medicală cade victimă COVID-19. Spitalul din Focșani, închis 48 de ore după că două cadre medicale au fost depistat cu coronavirus. Sursa foto: smufocasani.ro

Epidemia de coronavirus din România continuă să blocheze activitatea spitalelor din țară. Ultima unitate medicală afectată este Spitalul Militar de Urgență din Focșani.

Spitalul Militar din Focșani, închis 48 de ore pentru dezinfecție. Două cadre medicale, depistate cu COVID-19

Conducerea Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Popescu” din Focşani a anunțat, miercuri, 25 martie, că unitatea va fi închisă pentru 48 de ore, pentru dezinfecție generală, după ce doi contacţi au fost depistați pozitiv pentru COVID-19.

Decizia vine după ce, cu o zi în urmă, pe 24 martie, la unitatea medicală din Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.

”Avem doi contacţi pozitivi, motiv pentru care spitalul va fi închis pentru 48 de ore pentru dezinfecţie generală de cel mai înalt nivel.

În aceste 48 de ore vom afla şi dacă mai avem contacţi pozitivi în urma contactului cu cei care acum au fost depistaţi deja pozitiv”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al spitalului, Sorin Ivan. Ivan a mai spus că unitatea medicală nu se află în carantină şi că activitatea medicală în spital va fi reluată după cele două zile.

În perioada în care spitalul va fi închis, conducerea unității medicale a decis externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Conform Realitatea, în noaptea de marți spre miercuri, un angajat de la Laboratorul Spitalului Militar din Focșani și o infirmieră au fost aduși la Secția Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, depistați pozitiv cu Covid 19.

Până la această oră nu se știe dacă cei doi au intrat în contact cu infectați sau cu persoane întoarse din străinătate, din zonele de risc.

Spitalul din Suceava, închis tot pentru 48 de ore

Tot miercuri, s-a luat decizia ca spitalul Județean Suceava să fie închis pentru dezinfecție, iar pacienții confirmați cu virusul COVID-19 să fie transferați la Secția Boli Infecțioase.

După cele 48 de ore Spitalul Județean Suceava va fi redeschis. Toți pacienții investigați și diagnosticați la secția UPU a spitalului până la închidere vor fi direcționați către alte spitale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×