Spitalele din România apelează la inventivitate contra coronavirusului! “Dezinfectăm cu un bec UV legat la o diodă”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 12:56
Spitalele din România apelează la inventivitate contra coronavirusului! “Dezinfectăm cu un bec UV legat la o diodă” GALERIE FOTO
Angajații de la Marie Curie au apelat la inventivitate. Sursa foto - facebook

Spitalele din România apelează la inventivitate contra coronavirusului! Pentru că echipamentele de protecție promise de conducere încă nu au ajuns la medici, Libertatea scrie că angajaţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie se protejează de infectarea cu COVID-19 apelând la improvizații.

Spitalele din România apelează la inventivitate contra coronavirusului!

„Ne-am cumpărat singuri combinezoane, am reuşit să găsim la vreo 65 de lei bucata, preţul vechi fiind de zece ori mai mic, dar asta e…”, spune un angajat al spitalului bucureştean.

Mai mult de atât, pentru a se face dezinfecție, angajații spitalului au improvizat un dispozitiv dintr-o diodă, un bec UV și un circuit electric. Se întâmplă lucrul acesta pentru că un aparat cu raze ultraviolete era peste puterile lor financiare. Ale lor, dar, probabil și ale statului. Probabil.

“Dezinfectăm cu un bec UV legat la o diodă”

Lângă lampa improvizată, a fost ataşat un avertisment scris: „Nu vă uitaţi direct la lumină (extrem de periculos)”.

De altfel, îngrijorarea cadrelor medicale de la „Marie Curie” a crescut substanțial după ce o asistentă a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus.

Femeia este unul dintre pacienţii infectaţi din anturajul ofiţerului MAI care a fost plecat în Israel. „Ea a spus că a stat la serviciu 40 de minute, dar pe foaia de pontaj apare că a fost la serviciu două zile”, susţine una dintre colegele asistentei.

La fel ca multe alte spitale din România, şi „Marie Curie” duce lipsă de echipamente de protecţie suficiente pentru cadrele medicale.

„Aşteptăm să vină mai multe săptămâna viitoare. Până atunci, primim zilnic câte două măşti chirurgicale şi câte două perechi de mănuşi, pe secţii. Cortul de pretriaj a fost făcut de «Interne» ca să fie făcut, nu-l foloseşte nimeni.

Pacienţii ajung direct la UPU, ca şi înainte. Fiind spital de copii, vin cu aparţinătorii. Nu putem face anchete epidemiologice şi pentru părinţi”, afirmă un alt angajat al spitalului.

Circuitele făcute de epidemiologi, pentru transportul şi tratamentul eventualilor pacienţi cu coronavirus, „sunt greu, dacă nu aproape imposibil de respectat”, mai spun cadrele medicale.

„De exemplu, trebuie să plimbăm un aparat mobil de radiologie, de la reanimare, o secţie care se presupune că nu va fi destinată pacienţilor cu COVID-19, la secţia ATI chirurgie cardiovasculară, unde ar urma să fie aşezaţi pacienţii cu COVID-19. Un aparat mobil de radiologie e mai complicat de dezinfectat”, au afirmat aceștia

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×