Spitalele din New York, la un pas de colaps. Avertismentul primarului Bill de Blasio

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 10:47
Spitalele din New York, la un pas de colaps. Avertismentul primarului Bill de Blasio
Spitalele din New York, la un pas de colaps. Avertismentul primarului Bill de Blasio. Sursa foto: profimediaimages.ro

Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe Statele Unite ale Americii, iar numărul cazurilor cu persoane infectate a explodat în ultimele zile. SUA au urcat pe locul 3 mondial la numărul testelor pozitive cu Covid-19. Co situație critică se confruntă New York City, iar primarul Bill de Blasio a făcut un apel disperat către forțele militare pentru a sprijini cadrele medicale.

Spitalele din New York, la un pas de colaps. Avertismentul primarului Bill de Blasio

Într-o intervenție la postul de televiziune NBC, primarul oraşului New York, zona cea mai afectată de epidemia de coronavirus din Statele Unite, Bill de Blasio, a anunțat că situația în zonă se va înrăutăți în zilele care vor urma şi a solicitat ca armata americană să se mobilizeze pentru a evita ca sistemul de asistenţă medicală să nu fie paralizat.

În opinia lui Bill De Blasio, în luna aprilie va fi ”mult mai rău” decât în prezent atunci când vine vorba de coronavirus și face un apel către conducerea țării pentru ca militarii americani să se mobilizeze și să ajute sistemul sanitar.

”Dacă nu vom primi mai multe ventilatoare medicale în următoarele 10 zile, oamenii vor muri. Aceasta va fi cea mai mare criză internă de la Marea Criză Economică încoace.

Acesta este motivul pentru care avem nevoie de o mobilizare la scară largă a armatei americane”, a declarat primarul Bill de Blasio la postul citat.

De Blasio, critici la adresa președintelui Trump 

În ultimele zile, numărul cetățenilor infectați cu Covid-19 a trecut de 35.000 pe întreg teritoriul Statelor Unite în timp ce numărul deceselor a ajuns la 467. Și în New York lucrurile s-au complicat, înregistrându-se 8000 de cazuri și 60 de decese.

”Situația se înrăutățește de la o zi la alta, iar locuitorii din New York și americanii merită să cunoască adevărul”, mai spune de Blasio.

În opinia acestuia, acest ”adevăr” se referă la faptul că spitalele pot intra în curând în colaps întrucât administrația nu a fost suficient de rapidă pentru a răspunde la această problemă. De Blasio spune că președintele Donald Trump nu a făcut suficient pentru a ajuta orașul în care s-a născut în timpul acestei pandemii.

”Dacă președintele nu acționează, oamenii vor muri”, avertizează edilul. El spune că spitalele din New York vor rezuma foarte curând la livrările fundamentale. ”Suntem la aproximativ zece zile de a intra în criză de ventilatoare, măști chirurgicale, lucrurile necesare pentru a menține un sistem medical funcțional”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×