Spania impune primele restricții totale din cauza COVID-19. Anunțul făcut de premierul Pedro Sanchez

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 00:05
Spania impune primele restricții totale din cauza COVID-19. Anunțul făcut de premierul Pedro Sanchez
Spania impune primele restricții totale din cauza COVID-19. Anunțul făcut de premierul Pedro Sanchez. Sursa foto: Facebook.com

Spania urmează exemplul Italiei și închide pentru o perioadă de două săptămâni toate activitățile neesențiale, așadar angajații vor rămâne acasă pentru a evita răspândirea coronavirusului care a produs un număr de 5.690 de decese până în momentul de față.

Premierul Spaniei Pedro Sanchez suspendă activitatea firmelor neesențiale

Autoritățile din Spania impun restricții totale în ceea ce privește pandemia de coronavirus și urmează să închide pentru o perioadă de două săptămâni toate activitățile și companiile economice neesențiale. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Pedro Sanchez după ce în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr record de decese, 682.

Potrivit worldometers.info Spania se află pe locul trei în rândul țărilor afectate de COVID-19 înregistrându-se până la ora actuală 5.820 de decese, motiv pentru care duminica aceasta, 29 martie, un consiliu de miniştri extraordinar va adopta restricții drastice legat de acest virus.

„Toţi salariaţii din activităţile neesenţiale vor trebui să rămână acasă în următoarele două săptămâni”, a spus premierul spaniol, informează stiripesurse.ro.

Care sunt instituțiile și firmele care rămân deschise în Spania

Așadar, foarte mulți angajați spanioli nu vor mai merge la serviciu în următoarele 14 zile, adică până la Paștele catolic vor sta acasă. Totodată, premierul Pedro Sanchez a ținut să sublinieze faptul că singurele activități care vor rămâne deschise sunt sectoarele sanitar, alimentar şi energetic.

„În zilele acestui concediu muncitorii vor continua să primească salariul în mod normal. Și odată ce situația actuală de urgență a sănătății se termină, muncitorii își vor recupera orele de lucru treptat.

Această măsură va reduce și mai mult mobilitatea oamenilor, va reduce riscul de contagiune și ne va permite decongestionarea UCIS. Astăzi am explicat că Spania pretinde decizii curajoase și puternice din partea UE. 

De data aceasta Europa nu poate eșua. Chiar și cele mai multe țări și guverne europene, precum Spania, au nevoie de dovada unui angajament real. Trebuie să verificăm dacă UE ascultă și acționează. Avem nevoie de forță și solidaritate. Dacă Europa vrea, Europa poate”, a scris premierul Pedro Sanchez pe pagina sa de Facebook.

Spaniolii nu mai au voie să părăsească locuința încă de jumătatea lunii martie. Ei sunt lăsați să iasă din case doar pentru cumpărături necesare, pentru a-și plimba animalul sau pentru a merge la serviciu acolo unde nu se poate lucra de acasă. De asemenea, în Spania oamenii sunt obligați să respecte reguli foarte stricte legat de distanțarea socială.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×