Soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la spital! Medicul personal nu l-a mai putut trata pe prințul Philip

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 18:05
Soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la spital! Medicul personal nu l-a mai putut trata pe prințul Philip
Soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la spital. Sursa foto: cotidianul.ro

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost internat vineri în spital! Ajuns lavârsta de 98 de ani, prințul Philip s-a internat pentru tratament ca măsură de precauţie pentru o afecţiune medicală preexistentă, a anunţat Palatul Buckingham, relatează Reuters.

Soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la spital

Ducele de Edinburgh a fost dus de la casa familiei din Norfolk, estul Angliei, la Spitalul King Edward VII din Londra pentru a fi ţinut sub observaţie şi pentru tratament, a precizat palatul într-un comunicat, citat de Agerpres.

„Internarea este o măsură de precauţie, la recomandarea medicului Alteţei Sale Regale”, se mai spune în comunicat. Prinţul Philip s-a retras din viaţa publică în august 2017, deşi a mai apărut ocazional la diverse evenimente.

A ratat festivitățile organizate la împlinirea a 60 de ani de când Elisabeta a II-a a preluat tronul Regatului Unit al Marii Britanii

Sănătatea i-a dat ceva bătăi de cap în ultimii ani. În 2011 prinţul Philip a petrecut Crăciunul în spital după o operaţie la inimă şi a ratat sfârşitul festivităţilor organizate în 2012 pentru a marca împlinirea a 60 de ani de când soţia sa, regina Elisabeta a II-a, a preluat tronul Regatului Unit al Marii Britanii, după ce a fost internat în spital din cauza unei infecţii la vezica urinară.

Și anul trecut a fost internat. A petrecut 10 zile în spital după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la şold.

La naștere a fost prinț al Greciei și al Danemarcei însă a renunțat la acest titlu la scurt timp după căsătorie și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni devenind cunoscut ca Locotenentul Filip Mountbatten.

A doua zi după căsătorie a fost numit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich.

Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957. În 2011, soția sa, regina, i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×