Mihail Gorbaciov, de urgență la spital! Ce probleme de sănătate are: ”Îi afectează mersul”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 09:22
Mihail Gorbaciov, de urgență la spital! Ce probleme de sănătate are: ”Îi afectează mersul”
Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic, a fost internat de uregnță într-un spital din Moscova. Sursa foto: realitatea.net

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a fost internat într-un spital din Moscova. Fostul lider sovietic suferă de o boală care-i afectează mersul, dar nu și capul, spune redactorul-șef al postului de radio Ecoul Moscovei, Alexei Venediktov.

Mihail Gorbaciov suferă de pneumonie și are nevoie de îngrijiri medicale

Conducătorul Uniunii Sovietice din 1985 până în 1991, Mihail Gorbaciov (88 de ani), a ajuns de urgență la spital. Medicii din Moscova au descoperit că fostul lider suferă de pneumonie, motiv pentru care are nevoie de spitalizare.

„Starea mea de sănătate mă obligă să rămân internat”, a spus Mihail Gorbacioc pentru agenția de știri rusă ”Moskova”. Fostul jurist de origine rusă a asigurat că se recuperează, însă a infirmat faptul că ar suferi de pneumonie.

Boala de care suferă fostul lider sovietic îi afectează mersul

„Este adevărat, dar mă refac. Tratamentul s-a încheiat. Încă alte câteva zile de observaţie, asta e tot”, a spus tatăl Perestroicii, contactat de agenţia rusă de presă RIA Novosti, potrivit click.ro.

În plus, Gorbaciov a fost asigurat de doctori că va învinge boala. Medicii „spun, şi sunt de acord cu asta, că vom reuşi să învingem”⁣, a asigurat fostul lider sovietic, scrie Agerpres.

Alexei Venediktov, redactorul-șef al postului de radio Ecoul Moscovei, a declarat că problemele de sănătate de care suferă Mihail Gorbaciov îi afectează mersul, dar „nu îi afectează capul”.

„Capul său funcţionează foarte bine. Vorbeşte, face glume. Cu siguranţă îi este foarte greu să meargă. Dar corpul suferă, nu capul”, a povestit jurnalistul.

Fostul lider sovietic a fost internat des în ultima perioadă

Vă reamintim că, în luna mai, în timpul ceremoniilor de marcare a victoriei împotriva Germaniei naziste, fostul lider sovietic a apărut în public într-un scaun cu rotile.

Totodată, presa rusă spune că în ultimele luni Mihail Gorbaciov a fost internat de mai multe ori pentru diferite afecțiuni medicale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×