Soția lui Tom Hanks, dezvăluiri despre tratamentul cu clorochină: ”Eram complet amețită și aveam dureri”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
15/04/2020, 08:25
Soția lui Tom Hanks, dezvăluiri despre tratamentul cu clorochină: ”Eram complet amețită și aveam dureri”
Soția lui Tom Hanks, dezvăluiri despre tratamentul cu clorochină: ”Eram complet amețită și aveam dureri”. Sursa foto: Instagram.com

Rita Wilson, soția celebrului actor american Tom Hanks, a mărturisit că tratamentul pe care l-a luat pentru cooronavirus a avut efecte secundare dureroase. Vedeta a urmat timp de mai multe zile un tratament cu clorochină, iar acum a povestit cum s-a simțit.

Rita Wilson, soția lui Tom Hanks, a vorbit despre efectele tratamentului cu clorochină

Cântăreața și actrița de operă a fost infectată cu COVID-19 în același timp cu soțul ei, după ce cuplul a avut o călătorie în Australia. Tom Hanks și Rita Wilson au fost printre primele vedete care au contactat noul tip de coronavirus, iar acum soția actorului a făcut dezvăluiri importante despre boală.

Rita Wilson a declarat pentru postul de televiziune CBS că tratamentul pe care l-a urmat în lupta cu acest virus a fost fosfatul de clorochină care a avut din păcate, numeroase efecte secundare. Soția lui Tom Hanks a povestit că se simțea extrem de obosită, era amețită, avea dureri musculare și nu putea merge.

„Mi-au dat clorochină. Știu că oamenii vorbesc despre acest medicament. Nu pot să spun decât că nu știu dacă medicamentul a funcționat sau febra a trecut de la sine”, a spus vedeta, potrivit DailyMail

Ce efecte secundare i-a cauzat actriței tratamentul cu clorochină

De asemenea, Rita Wilson a mărturisit că efectele secundare pe care le-a resimțit după ce a luat clorochină sunt mult mai multe. Cântăreața a mai povestit că se simțea incomodă și „nu voia să fie atinsă”. În plus soția lui Tom Hanks și-a pierdut simțul gustului și mirosului.

Medicamentul anti-malarie, supranumit de președintele american Donald Trump „game changer”, ucide paraziții care transmit malaria și opresc boala tropicală, însă în momentul de față nu se știe dacă acest medicament este eficient în lupta cu noul tip de coronaviruus.

„Mi-a trecut febra, dar clorochina a declanșat unele efecte secundare extreme. Eram complet amețită și aveam dureri. Nu puteam merge.

Mușchii mei se simțeau foarte slabi. Cred că oamenii trebuie să fie foarte atenți la acest medicament. Nu știm dacă este util”, a completat Rita Wilson.

În altă ordine de idei mai multe spitale din Suedia au oprit tratamentul cu clorochină după ce au fost descoperite mai multe efecte secundare majore. Se pare că mai multe studii au arătat că aceste pastile afectează inima, mai ales dacă este folosit în doze mari.

„Au fost raportate mai multe efecte secundare serioase decât ne-am închipuit prima oară. Nu putem să evităm aceste efecte secundare serioase, mai ales cele care afectează inima, pentru că acesta este un medicament care are nevoie de doză mare.

În plus, nu avem dovezi clare că clorochina are un efect benefic împotriva COVID-19”, a declarat Magnus Gisslén, profesor și doctor la Spitalul Universitar din Sahlgrenska, informează libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×