Noi amănunte despre starea de sănătate a fostului ministru Sorina Pintea. Nu poate mânca nimic

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 08:33
Noi amănunte despre starea de sănătate a fostului ministru Sorina Pintea. Nu poate mânca nimic
Sorina Pintea a fost scoasă din arest după ce a spus că nu se simte bine. Sursa foto: Hepta.ro

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost scoasă din spatele gratiilor pentru câteva ore și a fost transportată de urgență la spital, starea sa de sănătate fiind una precară. Politicianul suferă de o boală rară care atacă vaselor din învelișul conjunctiv al fasciculelor musculare. Aproape de finalul zilei, a intrat din nou în arest.

Fostul ministru al Sănătății a ajuns pe mâna medicilor, la scurt timp după ce a fost arestată

Pare că problemele se țin lanț de Sorina Pintea care recent a fost reținută după ce a fost prinsă în flagrant luând mită 120.000 de euro. Fostul ministru al Sănătății se află în spatele gratiilor încă din data de 28 februarie, iar în seara zilei de luni, 2 martie 2020, a avut nevoie din nou de intervenția medicilor fiind transportată de urgență la spital unde i s-au făcut mai multe analize pentru că politicianul nu poate mânca nimic.

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a fost diagnosticată recent cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelișul conjunctiv al fasciculelor musculare, cel mai probabil acesta fiind motivul pentru care starea sa de sănătate s-a deteriorat în celulă.

Jurnalistul Mihai Gâdea a declarat în emisiunea „Sinteza zilei” că Sorina Pintea a fost monitorizată în celulă din oră în oră. De asemenea, la Antena 3 s-a mai spus că Sorina Pintea este păzită ca să nu recurgă la vreun gest necugetat în perioada în care se află în spatele gratiilor.

Sorin Pintea, arestată preventiv pentru luare de mită

Tribunalul București a decis, sâmbătă, 28 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată. Politicianul este acuzat de luare de mită după ce a pretins sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

În altă ordine de idei Sorina Pintea a fost exclusă din Partidul Social Democrat anunțul fiind făcut chiar de  președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea. Decizia a fost luată la doar o zi după ce fostul ministru al Sănătății a fost prins în flagrant pentru luare de mită.

Și pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, fostul senator va rămâne și fără funcția pe care o ocupă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare. Până la această oră Sorina Pintea nu a oferit nicio declarație în ceea ce privește acuzațiile care i s-au adus în dosarul în care este anchetată.

Care este boala de care suferă fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea

Sorina Pintea a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă la finalul anului trecut, dar a ales să vorbească despre aceasta abia după ce a început să se simtă mai bine. Fostul ministru a mărturisit că s-a tratat într-un spital de stat din țara noastră, iar în momentul de față boala se află în remisie.

„În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline

Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat. În momentul de faţă, boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public”, a declarat Sorina Pintea în urmă cu ceva timp despre boala cu care a fost diagnosticată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×